Пів сотні юних тенісистів змагались на турнірі "Зимовий Тернопіль"

Пів сотні юних тенісистів змагались на турнірі "Зимовий Тернопіль"

Змагання з великого тенісу "Зимовий Тернопіль" серед дітей до 8-ми та 10-ти років вперше відбулися минулого тижня на тенісних кортах тернопільського клубу "Masters CLUB".

Учасниками тенісних баталій загалом стали 49 юних спортсменів. Крім господарів турніру, за призові місця змагалися тенісисти з Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької та Київської областей. Наймолодшому учаснику виповнилося лише 6 років.

- Призові місця на нашому турнірі розігрували у трьох категоріях – до 10-до років серед хлопців та дівчат окремо, а також до 8-ми у загальному заліку, - пояснює співорганізатор турніру, тренер Федерації тенісу України Остап Гевко. – Спершу дітки змагалися по підгрупах. Кращі з них згодом виходили у етап плей-офф, де змагалися у матчах на вибування. Таким чином ми розприділяли призові місця.

За словами Остапа Гевка змагання у цих вікових категоріях не були рейтинговими. Головна мета тенісистів у такому віці – отримати радість та задоволення від гри.

Відео дня

- Виграш – не головне, - зазначає тренер. – Діткам повинно бути весело та круто. Це має бути фактично свято тенісу, де багато ігор та подарунків. У такому віці вони ще не готові до серйозного змагального ритму.

Хоча змагання "Зимовий Тернопіль" провели вперше, але без перебільшення вони стали одними із наймасштабніших на Всеукраїнському рівні.

- Зазвичай подібні турніри збирають не більше 20-ти учасників, - каже Остап Гевко. – Ми раді, що така велика кількість дітей завітали у Тернопіль. Велика вдячність тренерам та батькам, що приїхали сюди. Уже після завершення турніру мені телефонували з різних областей та навіть закордону та цікавились коли знову ми організуємо такий турнір.

До речі, участь у тенісному турнірі взяли вихованці київської "Академії тенісу Бондаренко" на чолі з легендарною українською тенісисткою Наталією Бондаренко, яка є майстром спорту та Заслуженим тренером України. А у 2016-му році пані Наталію внесли до Зали слави українського тенісу.

У найближчих планах організаторів провести ще одні змагання на тернопільських кортах. Зокрема 16 та 17 лютого у тенісному клубі "Masters CLUB" відбудеться турнір Федерації тенісу України серед спортсменів до 12-ти років. Цей турнір буде рейтинговим, а тому учасники боротимуться за залікові очки.

ДОВІДКА

Призери Всеукраїнських змагань з тенісу "Зимовий Тернопіль":

— Хлопці до 10 років

1. Андрій Мельничин (Львів)

2. Григорій Ісаков (Київ)

3. Ярослав Садовий (Хмельницький)

— Дівчата до 10 років

1. Аріна Якушева (Чернівці)

2. Ірма Чухліч (Львів)

3. Поліна Ісакова (Київ)

— Хлопці і дівчата до 8 років

1. Дмитро Покотило (Чернівці)

2. Степан Українцев (Чернівці)

3. Злата Пуківська (Тернопіль)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up