Займається спортом з 12 років: санкарка з Кременця стала чемпіонкою світу серед юніорок (ОНОВЛЕНЕ)

Займається спортом з 12 років: санкарка з Кременця стала чемпіонкою світу серед юніорок (ОНОВЛЕНЕ)

«Золото» Юліанни Туницької – це перша золота медаль в історії України на Чемпіонаті світу з санного спорту серед юніорів.

Санкарка з Кременця Юліанна Туницька стала чемпіонкою світу серед юніорок на змаганнях в австрійському місті Блуденц.

Про це повідомляє Тернопільська обласна військова адміністрація.

Дівчина — учениця Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності. Тренує спортсменку Світлана Кравчук.

Відео дня

19-річна Юліанна Туницька є спортсменкою фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», повідомляє Досьє 102.

Дівчина завоювала дві нагороди: здобула абсолютну перемогу в індивідуальному заліку, а також виборола друге місце в командній естафеті. «Золото» Юліанни Туницької – це перша золота медаль в історії України на Чемпіонаті світу з санного спорту серед юніорів.

У змаганнях взяли участь 33 спортсменки, серед яких четверо українок. Вони мали пройти два заїзди. Найкращий час (1:04.723) за підсумком двох спроб показала Юліанна Туницька. Це дозволило їй завоювати золоту медаль юніорського чемпіонату світу.

Юліанна також допомогла Україні здобути нагороду в командному заліку. Разом із Даниїлом Марціновським, Вадимом Микиєвичем та Богданом Бабурою вона завоювала срібло.

Такі вагомі досягнення юної спортсменки – це результат посилених тренувань. Юліанна займається санним спортом з 12 років. Перший та особистий тренер санкарки — Світлана Кравчук.

Дівчина родом з Кременця, вихованка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності. Зараз навчається у Західноукраїнському національному університеті.

11 квітня 2018 року Юліанні присвоєно звання майстра спорту України з санного року. З 2020 року дівчина виступає за фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» України. З січня 2021 року призначена на посаду спортсмена-інструктора з санного спорту Тернопільської обласної організації ФСТ «Динамо» України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про успіхи наших спортсменів з біатлону.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up