Кому насправді дісталися квитки на фінал Кубка України в Тернополі: скільки отримала місцева влада

Кому насправді дісталися квитки на фінал Кубка України в Тернополі: скільки отримала місцева влада
Фото із сайту uaf.ua
  • Через епідеміологічну ситуацію на фіналі Кубка України з футболу тернопільський стадіон буде заповнений глядачами лише на 20 відсотків.
  • Отже, не більше 3 000 осіб зможуть бути присутні на матчі. 
  • Тернополяни скаржаться, що не могли придбати квитки, оскільки частину забрали клуби для вболівальників, частину – міськрада Тернополя, та і на сайтах з продажу є оголошення від перекупщиків.
  • Кому ж насправді дісталися квитки? Пробуємо розібратися. 

Сьогодні, 13 травня, в Тернополі на міському стадіоні ім. Романа Шухевича відбудеться фінальний матч розіграшу Кубка України-2020/2021, в якому київське «Динамо» зіграє з луганською «Зорею» (початок зустрічі — о 19.00).

На тернопільському стадіоні ім. Романа Шухевича тривають останні приготування до сьогоднішнього фіналу Кубку України, про це повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу. 

Із 18.00 на YouTube-каналі Української асоціації футболу розпочне роботу передматчева студія, яка продовжиться о 21.00 експрес-коментарями учасників поєдинку. Перед стартом матчу буде хвилина мовчання на спомин про славетного українського футболіста та тренера Валерія Лобановського, який пішов із життя 2002 року саме 13 травня…

Відео дня

Де поділися квитки? 

Раніше на онлайн-засіданні Тернопільського оперативного штабу по боротьбі з коронавірусною інфекцією ухвалили рішення забезпечити обмежену кількість глядачів на поєдинку фіналу Кубку України, в якому візьмуть участь ФК «Динамо» (Київ) та ФК «Зоря» (Луганськ), а саме — не більше 20% від загальної кількості посадкових місць, передбачених для глядачів. Від даної кількості мали виділити квитки в рівних частинах командам-учасникам фінального матчу («Динамо» й «Зорі»). Усього фінальний матч, як уже зазначали вище, зможуть відвідати 3000 осіб. 

Тернополяни нарікають, що дуже хотіли піти на матч, але так і не змогли купити квитків. 

– Коли я через знайомих хотів викупити хоч один квиток, мені пояснили, що квитків нема і не буде. Забрала міська рада та віддали клубам, решту розхопили миттєво. Грандіозна подія для Тернополя, але, на жаль, не судилося її побачити. Тож будемо дивитися по телевізору, – поскаржився у редакцію тернополянин Дмитро. 

Чоловік запевняє, що так і не знайшов, де можна було придбати квиток. В онлайн-режимі відстежити їх продаж було неможливо, запевняє він. Адже на жодному сайті він їх так і не побачив.

Напередодні матчу тернополяни і в соцмережах бурхливо обговорюють тему, де ж поділися квитки на матч. 

– Ну класика... в онлайні квитки навіть не з'являлися, у касі, підозрюю, також, однак перекупи на ОЛХ вже торгують по 800, – пише у одній із тернопільських груп Мар'ян Осовський. 

Тернополяни охоче підтримали дискусія, мовляв пісня не нова. 

– Виділили 3000 квитків...1200 з них забрала міська рада...Решта між клубами і іншими розділили. Ясно, що в каси вони не потрапили, а вірніше, тільки на папері потрапили... Той, хто реально хоче глянути такий футбол, буде сидіти вдома. А на стадіоні буде повно дівчат, як минулого разу, які будуть сидіти в телефонах або робити селфі, бо навіть не зрозуміють, хто толком грає...Квиток же їм хтось просто віддасть (мама, тато, брат і т.д). Стара історія, – пише пан Мирон. 

Журналісту "20 хвилин" пан Мирон розповів, що дзвонив в каси міського стадіону 11 травня. Працівник йому по телефоні сказав, що 1200 квитків відразу забере міська рада. Решту розділяють між командами. А мізер попаде в каси...

Скільки ж квитків насправді забрали собі органи місцевого самоврядування та кому дісталася решта? Чи зможуть пересічні тернополяни, які фанатіють від футболу, потрапити на матч без блату? 

Що каже влада

За інформацією сайту ua-football.com, мер Тернополя Сергій Надал розповів, що кількість квитків була обмежена, і ті, які були виставлені на продаж, розкупили миттєво. 

Журналісти «20 хвилин» звернулися за коментарями у міську раду, аби дізнатися, скільки саме вони отримали квитків і кому планують їх віддати. 

Як повідомили нам у пресслужбі міської ради, їм надали 600 запрошень.

– Їх ми передамо для медиків, вихованців ДЮСШ з футболу, учасників АТО/ОСС, частина спрямована на представників депутатського корпусу та працівників комунальних служб міста, – повідомила речниця міськради Мар’яна Зварич.

А що з ОДА, скільки їм дісталося? Запитуємо.

– У Федерації футболу нам виділили для 12 працівників ОДА персональні квитки, – повідомила начальниця відділу взаємодії із засобами масової інформації Тернопільської ОДА Ганна Василенко.

Ми також звернулися за коментарем у обласну асоціацію футболу Тернопільщини. До голови додзвонитися не вдалося. За номером асоціації, який вдалося знайти на сайті, відповіли, що до розподілу квитків стосунку не мають.

Щоб дізнатися, як «розійшлися» квитки, журналіст «20 хвилин» звернеться за коментарем і до Української асоціації футболу. Щойно отримаємо коментар, опублікуємо. 

Сміло працюють перекупщики

Ситуація, яка, напевно не здивує вас. На різних сайтах із продажу є оголошення, що квитки таки дістати можна. Ціна коливається в межах 400-1000 гривень.

Навіть у день матчу, 13 травня, на сайті ОЛХ знаходимо оголошення про продаж квитків за 400 гривень. Журналіст «20 хвилин» зателефонував за номером в оголошенні, чоловік пояснив, щоб квитки забрати, потрібно їхати у Львівський район, або ж надіслати гроші наперед. І лише тоді він привезе їх сам.

На прохання сфотографувати квитки, аби бути впевненими, що вони є, чоловік спочатку погодився. Перетелефонувавши до нього знову, він повідомив, що квитки сфотографувати не може, адже вони «знаходяться в Асоціації футболу». І віддати їх він зможе лише при зустрічі.

Звісно, що все це нагадує добру схему «розводу». Тож ніколи не пересилайте нікому гроші за «кота в мішку». 

В день матчу з'явилися й інші оголошення про продаж квитків від перекупів. За один квиток просять не менше 2 000 гривень.

Попри оманливу ціну в 100 гривень, вже під час телефонної розмови нам сказали, що за квиток прийдеться заплатити більше.

– Мені вже пропонують від 2 000 гривень, – пояснила співрозмовниця. – Відштовхуємося від цієї ціни.

Не сидіть на дахах, бо скасують результат...

Поки тернополяни гадають, як все ж потрапити на гру, декотрі вже лишають в соцмережах застереження, щоб не виходили на покрівлю будинків, інакше скасують результати матчу. 

У міській раді наголосили, що жодного відношення до цього повідомлення не мають. 

Як стало нам відомо, загалом на матчі працюватимуть 670 правоохоронців. Чи будуть біля стадіону торгувати перекупщики, чи зможе на стадіон потрапити значно більша частина людей, як це було попереднього разу під час гри «Агробізнес-Динамо», побачимо! Нагадаємо, що тоді через відсутність можливості сканувати QR-коди на квитках, стадіон був заповнений майже вщент. 

 

ДОВІДКА

Наживо фінальний поєдинок транслюватимуть одразу два телеканали — UA: Перший та Футбол-1.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • pitersuperfly

    Моныторив сайт по продажу квитків кожну годину - квитків в продаж не викидали. Так і зрозумів шо роздали по своякам. Наш украаїнський дурдом.
  • Petro Skarzhynskyi

    По картинці складається враження, що на трибунах значно більше ніж три тисячі.
    ДумайТе🤔😁
  • Олеся Царук

    Я теж хотіла потрапити на матч. На жаль, не було квитків.                                    P.S. І я не з тих дівчат, що сидять на стадіоні й роблять селфі😅😅
  • Балюк Світлана

    Оце трагедія
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up