Тернопільські віндсерфінгісти здобули перемоги на Чемпіонаті України

Тернопільські віндсерфінгісти здобули перемоги на Чемпіонаті України

Тернопільські віндсерфінгісти здобули «золото» і «срібло» на Чемпіонаті України.

Команда віндсерфінгістів з Тернополя виборола нагороди Чемпіонату України з вітрильного спорту в олімпійських класах, який днями завершився в Києві.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

У складі команди тернополян виступали шестеро спортсменів у класі IQFOIL. Змагання відбувались за слабкого перемінного вітру, однак суддівській бригаді таки вдалося провести дев’ять перегонів.

Відео дня

Як розповів тренер спортсменів Олексій Нижегородов, тернополяни з першого ж дня захопили лідерство у гонках і змогли втримати першість та успішно завершити регату.

Відтак, кандидат у майстри спорту України Тимур Данієлян став чемпіоном України, здобувши «золото». Завдяки такому результату спортсмен виконав норматив майстра спорту.

Срібну медаль на змаганнях виборов майстер спорту Мар’ян Воловець.

Наймолодшим учасником команди, який вперше брав участь у регаті такого рівня, став Ян Іваськів — 14-річний учень Тернопільської спеціалізованої школи №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, вихованець Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з водних видів спорту, який посів сьоме місце, пройшовши всі перегони на рівні з дорослими спортсменами.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як підкорюють хвилі тернопільського Ставу юні спортсмени.

 

Читайте також:

Коли з’являється вітер на Ставі, вони щасливі

Тернопільських віндсерфінгістів знають у світі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up