Експерименти в ліжку можуть закінчитись лікарнею: відверто говоримо з гінекологинею та сексологом(18+)

Експерименти в ліжку можуть закінчитись лікарнею: відверто говоримо з гінекологинею та сексологом(18+)

У різні моменти свого життя партнери шукають різноманітні способи розпалити вогонь кохання. Але інколи експерименти можуть мати неочікувані та досить неприємні наслідки. Про це і не тільки говоримо з нашими експертами у матеріалі з рубрики  «Він і Вона».

Нещодавно ми публікували матеріал про те, які товари можна знайти у тернопільських магазинах інтимних товарів. Його можна переглянути за посиланням тут.

Загалом медики виступають за природний статевий акт між чоловіком і жінкою. Якщо партнери бажають за необхідне використовувати якісь інтимні пристрої для покрашення відчуттів, кажуть, — це їхній вибір. Однак перед використанням таких предметів їх потрібно обов’язково продезінфікувати та прочитати інструкцію.

Кому, коли і для чого потрібні «іграшки для любові»? Коли варто з інтимними питаннями іти до спеціалістів та як безпечно урізноманітнити сексуальне життя? 

Відео дня

Відповіді на ці питання спробували дати  уролог-сексопатолог Тернопільської міської лікарні №2 Андрій Сагайдак та акушер-гінеколог Збаразької  районної лікарні та Тернопільського  медичного центру OXFORD MEDICAL Ольга Решетуха.  

Андрій Сагайдак: Перед використанням головне знайомитись з інструкціями

— У який період, якщо йдеться про пару з тривалими стосунками, люди найчастіше шукають різноманіття в інтимних стосунках?

— Важко сказати в загальному, адже питання індивідуальне для кожного. Все залежить від пари, довіри один до одного, розкутості. 

— Чи готові люди відкрито звертатись до спеціаліста з такими відвертими питаннями? 

— Якщо йдеться про людей старшого віку, то так, люди не звикли говорити про секс, ні з лікарем, ні з друзями, а інколи навіть з партнером. Щодо молодших людей, то, здебільшого, у них таких проблем немає. Хоча звернень таки більше від старших людей, адже з віком зустрічається більше розладів та порушень у сексуальному житті. 

Часто розлади сексуального життя пов’язані з психологічним станом, часто з тим самим невмінням говорити з партнером. До прикладу елементарна ситуація: молодий чоловік три роки зустрічався з дівчиною. У інтимному плані вони чудово підходили один одному. Згодом розійшлись у хлопця з’явилась нова пртнерка і в них виникли проблеми через те, що чоловік не звик до певних речей, а нова партнерка їх не розділяє. Тоді виникають непорозуміння в парі. Тому завжди я говорю своїм пацієнтам, щоб вони не боялись говорити між собою, шукати компроміси. 

— Одноманітність може втомлювати, але і експерименти можуть бути не завжди доречні. Як не нашкодити, коли ти вирішив здивувати другу половинку?

— Нашкодити можна, коли люди не розуміють, що роблять. Як дивно це б не прозвучало, до таких речей треба підходити з серйозністю, треба знати чим ви користуєтесь. Бували випадки, коли люди для задоволення використовували підручні матеріали, а потім це завершувалось навіть лікарняною палатою. 

— Що означає підручні матеріали? 

— Бували випадки, коли чоловік надівав на статевий член обручальне кільце, ми знімали його з допомого щипців. Часто також люди використосують замість фалоімітаторів баночки від паріумів, абощо. На моїй практиці був випадок, коли ковпачок від крему залишався у піхві. Дівчина цього навіть не помічала, а зрозуміла це тоді, коли почались невідворотні зміни для здоров’я. 

— Щодо використання інтимних іграшок? Чи можуть бути наслідки від їх неправильного використання?

— Так, особливо це може трапитись через те, що люди не читають інструкції перед використанням, тоді при непередбачуваних ситуаціях люди намагаються їх самостійно вирішити, а звертаються до медиків вже у критичних ситуаціях. Але таке затягування часу може ще більше посилити негативні наслідки. Тому інколи краще звернутись до лікаря одразу.

— Щодо медикаментів та речовин, які підсилюють збудження. Чи може бути передозування?

— До будь-якого засобу є інструкція, якої необхідно дотримуватись. Бували випадки застосування еректильних засобів з алкоголем і це призвело до того, що чоловік на три дні впав у кому. Також є препарати, які не можна використовувати людям з тими чи іншими захворюваннями. 

— Все ж, напередодні Дня Валентина, якщо є бажання вдатись до експериментів, що порадите, аби це не було негативних наслідків? 

—  До вибору таких речей підійти з розумом. Краще попередньо обговорити їх з партнером чи партнеркою, добре вивчити інструкції та дотримуватись мінімальної техніки безпекти, не показувати надлишкові вміння. Зараз проблем з тим, щоб дізнатись більше про той чи інший пристрій немає — усі мають доступ до Інтернету. 

Ольга Решетуха: деякі «іграшки» можуть бути корисними для жіночого здоров’я

— Нещодавно про жіноче здоров’я ми з вами говорили у інтерв’ю. Ви розповідали, що частота статевих актів це питання індивідуальне. Питання з експеримантами теж мабуть важко узагальнити. Все ж, якщо жінка вирішила їх ввести, як це зробити безпечно? 

— Підтримувати вогник кохання таким способом — це нормально, але обоє партнерів мають бути до цього готові. Обережним треба бути також у випадку, якщо ви вирішили обрати для сексу незвичне місце. До прикладу, якщо ви вирішили зайнятись коханням на природі — потурбуйтесь про достатню гігієну.

— Щодо контрацепції та лубрикантів. Чи може в жінок виникнути алергічна реакція на той чи інший їх вид? 

— Лубриканти використовують для додаткового зволоження, вони бувають на водній, олійній та силіконовій основі. Важливо перед використанням ознайомитись з інструкцією та звертати увагу на їх склад, адже вони можуть послаблювати дію презервативів та інших засобів місцевої контрацепції. Щодо презервативів, тут теж можуть траплятись випадки алергії на той чи інший компонент, адже вони є різних виробників, Тому важливо в випадку дискомфорту чи інших проявів звертатись до спеціаліста. 

— У асортименті інтимних магазинів є чимало стимулюючих засобів для збудження. Чи можна їх вживати без консультації з лікарем?

— Я маю досвід роботи в фармацевтиці, і сказати що для жінок є так само багато збуджуючих засобів, як для чоловіків, не можу. Якщо є проблема зі збудженням абощо, тут краще не шукати вирішення самостійно. Варто звернутись до лікаря. 

— Чи потрібен особливий догляд для так званих інтимних іграшок, аби вони були безпечними?

— Про догляд потрібно пам’ятати перш за все. До використання та після нього такі речі потрібно мити. Треба також обов’язково знайомитись з інструкціями, вивчати склад та рекомендації для догляду. Рекомендовано такі речі зберігати в недоступному для дітей місці, а також пам’ятати, що це особисті речі, які передавати не можна. 

— Деякі з них справді можуть бути корисними для жіночого здоров’я? 

— Так, але перед їх вибором теж варто звернутись до лікаря. До прикладу, вагінальні кульки можуть укріплювати м’язи тазового дна. Коли є проблеми з нетриманням сечі, опущенням стінок вагіни, вправами з допомогою таких кульок та так званих “вправ кегеля” їх можна вирішити та спрофілактувати. Ці вправи дуже корисні для жіночого здоров’я. Якщо вам цікаво більше, запитайте про це у свого лікаря. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Юлія Пономарьова

    Молодці що це обговорюєте
  • Роман Володимирович

    Важливо відчувати один одного! І не важливо,що в парі,в сексі пробується.
  • Сергій Курта

    При аналі можна змастити прутня соняшникової олією?
  • Андрій Струк

    Це сайт новини чи сайт спроб оскотинення людей?

keyboard_arrow_up