Євгенія Войнарська намалювала хрестиком свої мрії

Євгенія Войнарська намалювала хрестиком свої мрії

Вишиті картини, рушники, подушки, серветки – загалом понад 30 робіт представлені на виставці «Вишивані мрії Євгенії Войнарської» в Тернопільській бібліотеці для дорослих № 4 «Етно-центр».

На відкриття завітала вся родина майстрині – донька Ірина зі своїми доньками та син Андрій з дружиною Мар’яна і двома синами. Всі у вишиванках. Також прийшли учні 9 класу ТЗОШ № 15 із вчителем Людмилою Репіленко, студенти  Тернопільського вищого професійного училища технологій та дизайну, майстрині із творчого об’єднання «Берегиня» та громадського об’єднання «Школа борщівської народної сорочки», бібліотекарі Тернопільської міської ЦБС та директор Світлана Козелко. Музичні номери подарували студенти Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької.

- Це моя перша персональна виставка, – розповіла майстриня Євгенія Войнарська. – Мені приємно, що прийшли учні 15-ї школи. Там вчились мої діти і чоловік. Тут представлена лише частина моїх робіт. А їх у мене понад 60. Картин не продаю, а роздаровую на свята і ювілеї своїм друзям.

Відео дня

Жінка зізналася, що вишивати почала з 30 років. Раніше взагалі голки в руках не тримала і навіть не знала, що настільки полюбить вишивку. Вишивати її навчив син Андрій. Він у початкових класах на уроках трудового навчання разом із дівчатами вчився вишивати. Захопився цим, а потім і мамі показав, як вишивати хрестиком.

- В мене є серветка, яка лежить на почесному місці, яку вишив мій син, – каже пані Євгенія. – Потім так сталося, що ми переїхали в новий будинок і в мене з’явилась сусідка родом із Заліщиків. Вона мені багато розповіла про вишивку і прищепила любов до цього виду  рукоділля. Сорочку, яка на мені, я вишивала 20 років тому. Моя сусідка попросила свою знайому привезти чотири сорочки. За ніч я перемалювала собі узори.

Майстриня розповіла, що раніше нитки для вишивання продавали на базарі в жіночих туалетах, та все ж вона їх купувала і вишивала. Потім і маму свою навчила цьому виду рукоділля. Сусідка прищепила пані Євгенії бережне ставлення до вишивки – мити руки перед початком роботи, а після завершення все гарно поскладати.

- Я люблю вишивати пейзажі, натюрморти, серветки, – каже майстриня. – Коли з’явились внуки, почала вишивати дитячі персонажі, казкові сюжети. Люблю кожну свою роботу, але є одна – улюблена картина «Зима». 

У творчому об’єднанні «Берегиня» Євгенія Войнарська знайшла товариство однодумців, у якому може забути про всі домашні клопоти і зайнятися лише тим, що її цікавить. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up