А ви знаєте, як викликати швидку, коли людина не може говорити чи не чує

А ви знаєте, як викликати швидку, коли людина не може говорити чи не чує

596 виїздів  за останню добу виконали бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Виклик бригади  екстреної (швидкої) медичної допомоги (далі – Бригади) здійснюється  з будь-якого телефону за номером «103» та при безпосередньому звертанні на Центр або  підрозділи екстреної (швидкої) медичної допомоги, повідомляє блог Центру.

В окремих випадках виклик приймають за телефоном 24-43-00.

Особам з вадами слуху та мови потрібно звернутись до іншої особи, яка зможе викликати бригаду  за тел. «103», або передати повідомлення через SMS з мобільного телефону на номер «067-413-03-21».

Відео дня

Приймати виклик диспетчер «103» починає зі слів: «екстрена медична допомога, диспетчер №…. (називає свій робочий номер), ваша розмова записується , що трапилось?». Далі диспетчер уточнює у особи, яка здійснює виклик: стан хворого чи потерпілого, кількість потерпілих, прізвище, вік хворого (потерпілого), точну адресу виклику, телефон, з якого  викликають, орієнтири адреси виклику, хто викликає (обов’язково  з’ясовує прізвище особи, яка здійснює виклик, відношення до хворого).

  Після з’ясування цих даних,  диспетчер пересвідчується у правильності важливої інформації про виклик (уточнює,  повторює  адресу виклику тощо).

    Виклик вважається прийнятим у разі отримання диспетчером  повних відповідей від абонента на поставлені запитання. Диспетчер повинен закінчити розмову, повторивши абоненту адресу виклику та словами : «Виклик прийнято (час прийняття виклику), зустріньте швидку допомогу». При потребі диспетчер може вимагати у  особи, що викликає, зустріти Бригаду в обумовленому місці.

    Якщо Бригаду викликають у громадське місце, чи на вулицю, то  особа, що викликає, зобов’язана дочекатись її прибуття.

 

У яких випадках швидка не приїде:

Центр не приймає виклики та не виїжджає:

- до хворих для виконання планових призначень дільничного лікаря (ін'єкцій, крапельниць, перев'язок, інших призначень);

- до хворих, які перебувають під наглядом дільничного лікаря з приводу хронічних захворювань і стан яких не вимагає надання екстреної (невідкладної) медичної допомоги;

- до хворих для надання стоматологічної допомоги, окрім випадків невідкладної стоматології;

- для видалення кліщів;

- для видачі листків непрацездатності, виписування рецептів і заповнення будь-яких довідок, у тому числі про стан здоров'я, а також для складання судово-медичних висновків;

- для здійснення міжлікарняних перевезень хворих, які не потребують медичного супроводу;

- для транспортування трупів у патолого-анатомічні відділення і бюро судово-медичної експертизи.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up