Чи потрібне переведення годинника? (ОПИТУВАННЯ)

Чи потрібне переведення годинника? (ОПИТУВАННЯ)

В останню неділю березня Україна знову перейде на літній час. Перевести годинники слід в ніч з 28 на 29 березня. О 3 годині ночі всі годинники будуть переведені на годину вперед.

Переведення годинників в Україні проводиться двічі в рік і це практикується ще з 1981 року.

Вже в нелілю українцям доведеться вставати на одну годину раніше. Саме в цей день наш організм піддається найбільшому стресу. Вважається, що саме перехід на літній час вкрай негативно позначається на самопочутті.

Щодо переведення годинників на літній та зимовий час ведуться вічні дискусії.

Відео дня

Чому в Україні переводять годинники

Головна причина переведення часу, яка називалася раніше – це економія електроенергії. Першими цю практику освоїли англійці, а потім переведення годинників стали практикувати та в інших країнах. Проте з часом економія стала абсолютно незначна – 1-3%, оскільки в сучасному світі кардинально змінився розвиток енергоресурсів.

Від переведення годинників відмовилися багато країн, такі як Бразилія, Китай, Японія, Ісландія, Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Азербайджан, деякі штати США і більшість країн Африки, пише РБК Україна.

В Україні вже кілька разів намагалися відмовитися від переведення годинників.

Члени Європейського парламенту пропонують з квітня 2021 року скасувати практику переведення годинника на зимовий і літній час. Відповідний законопроект 26 березня підтримали 410 європарламентарів при 192 тих, хто проголосував проти цього. Втім, результати голосувань є лише приводом для початку дискусій з країнами-членами Євросоюзу, кожній з яких ще належить зайняти позицію з даного питання.

На сьогоднішній день країни ЄС, як і багато інших, включаючи Україну, в останню неділю березня переводять годинники на годину вперед і на годину назад – в останню неділю жовтня.

Опитування

Чи потрібно відмінити переведення годинників в Україні?


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Марія Починок

    Пиши не пиши вони так своє зроблять .
  • Марія Кирильчук

    А що це опитування дасть? Всерівно влада зробить так як захоче. Не може толком нічого путнього зробити, то хоч годинників вчепиться і крутитиме то вперед то назад.
  • Василь Пасічник

    Ні
  • саша

    перейти на літній час і непереводити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up