Хто постачає кисень у тернопільські лікарні та чи вистачить його на всіх хворих, які мають СOVID

Хто постачає кисень у тернопільські лікарні та чи вистачить його на всіх хворих, які мають СOVID
  • На початку листопада міністр охорони здоров'я заявив, що на додаткове забезпечення лікарень киснем у кожній з областей виділили 582 млн грн.
  • Чи отримала кошти Тернопільщина та чи вистачить кисню в разі ймовірного збільшення кількості хворих на коронавірус, читайте у коментарях головних медиків Тернополя. 

- Були виділені відповідні кошти в регіони – це 572 млн гривень на забезпечення киснем. Зараз є майже 18 тисяч ліжок з підведеним киснем. За нашими розрахунками та планами на середину листопада, ця кількість ліжок повинна не менше 25-26 тисяч.  Це максимальний термін для наших регіонів на виконання завдання, – зауважив міністр на брифінгу 2 листопада. 

Чи отримала частину з цих коштів Тернопільщина, запитуємо в начальниці управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Ольги Ярмоленко.

- На сьогодні, 1751 ліжко виділено для надання медичної допомоги хворим з коронавірусною хворобою. Зараз на стаціонарному лікуванні є 832 хворих. З них - з підтвердженим діагнозом 622 людей, інші - з підозрою. Отже, бачимо, що кількість ліжок, що пристосовані до лікування хворих на СOVID-19 достатня, - каже Ольга Ярмоленко.

Відео дня

За словами начальниці управління, завантаженість медичних закладів складає без підозр - 37,5%, а з підозрами - 50%. Ці показники є граничними між помаранчевою та червоною карантинними зонами. 

Планують розгорнути додаткові ліжка?

- Оскільки ми спостерігаємо тенденцію до зростання кількості хворих, то плануємо розгорнути 871 ліжко в 36-ти закладах, які надають медичну допомогу хворим на коронавірус. Якщо цього буде мало при масовому поступленні хворих, ми можемо розгорнути ще 759 ліжок в тих закладах, які не контрактовані на надання медичної допомоги людям з СOVID-19, але надають іншу стаціонарну медичну допомогу, - продовжує очільниця управління охорони здоров'я. - Ми готові проводити такі заходи, але сподіваємось, що люди наші свідомі і дослухаються до того, що потрібно дотримуватись карантинних вимог і зможуть перервати ланцюг поширення захворювання.

Як зазначила Ольга Ярмоленко, Тернопільщина вже отримала з держбюджету 14,5 млн гривень для додаткового забезпечення киснем. Кошти були поділені між лікувальними закладами та знаходяться на рахунках лікувальних закладів. 

- Зараз проводять додаткові точки кисню у всі медичні заклади, які надають медичну допомогу хворим на коронавірусну хворобу, - каже Ольга Ярмоленко. 

Щоб обрати постачальника оголошують тендер

Найбільшим постачальником медичного кисню на Західній Україні є АТ "Львівський хімзавод".

Зараз у заклади Тернопільської області кисень постачають із Прикарпаття , Києва, Чернівців. Щоб визначити постачальника, лікарня оголошує тендер. 

До прикладу на порталі "Держзакупівлі" знаходимо інформацію про закупівлю кисню на суму 695 тисяч гривень, що здійснювало Комунальне некомерційне підприємство "Тернопільська комунальна міська лікарня №2"

Закупівля завершилась 30 липня. І переможцем обрали ТОВ "Сектор газу" м. Чернівці. Свої пропозиції на тендер подавали також ТОВ ДіПі Ейр Газ з м.Київ та АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВІВСЬКИЙ ХІМІЧНИЙ ЗАВОД" м. Львів. 

Чи забезпечені киснем тернопільські лікарні

КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

Керівник закладу Ярослав Чайківський

- Наразі у закладі є достатня кількість кисневих балонів, відбувається постійна заміна порожніх балонів на повні. Крім того, лікарня має у головному корпусі, у відділенні екстреної медичної допомоги та терапевтичному відділенні точки, куди надходить кисень із кисневого генератора. В лікарні не має проблем і з кисневими точками. Зараз у нас 49 кисневих точок і продовжуються роботи із монтажу інших. 

Відповідно до результатів тендеру, у нас постачальник кисню - "Львівський хімзавод". Зараз отримуємо кисень від них. Обсяг роботи дуже великий. Балони ми змінюємо по мірі потреби. У нас є майже 80 балонів. На добу споживаємо від 30 до 40 балонів, то постійно практично є у запасі вони. Кисень підвозять здебільшого через день. Перебоїв із поставкою кисню, Слава Богу, у нас не було. Наприкінці серпня, на початку вересня була ситуація, коли в закладі було 130 хворих і дуже багато кисню розходилось - він закінчився серед ночі, і нам без проблем його підвезли. 

КНП "Тернопільська міська дитяча лікарня"

Керівник закладу  Андрій Артимович 

- Наш заклад повністю забезпечений медичним киснем. Є стаціонарно-розведений кисень по палатах. Маємо більше 70% точок на ті ліжка, які передбачені на лікування коронавірусу. Забезпеченість задовільна. Є також достатньо кисню в запасі на випадок, якщо буде раптове збільшення кількості хворих. Бувало навіть таке, що балони ми позичали іншим лікувальним закладам. 

Кисень доставляється з Львівського хімзаводу. 

КНП "Тернопільська міська лікарня " № 3"

Керівник закладу Юрій Лазарчук 

- Проблем із поставками кисню немає. Виникає питання лише, коли за добу хворі споживають більше балонів кисню, аніж ми могли перебачити. У кожному закладі, напевно, є запас кисню. Наша лікарня - не виняток. Ми завжди стараємось залишати балони про запас, але бувають ситуації, коли кисню потрібно більш. Ми добре комунікуємо з іншими медзакладами та з заводом, що постачає кисень.

Щодо забезпечення киснем КНП "Тернопільська міська лікарня №2 наразі очікуємо коментар від керівника

Скільки хворих у лікарнях Тернополя

За інформацією тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом, всього на стаціонарному лікуванні з приводу COVID-19 знаходиться 77 хворих (з них 66 - тернополяни та 11 хворих - жителі області).

У Тернопільській міській дитячій лікарні – 11 хворих (8 дітей і 3 дорослих) з підтвердженим COVID-19. 2 хворих перебуває на кисневій підтримці через маску. 14 людей у лікарні - з підозрою на коронавірус.

У Тернопільській міській лікарні №3 перебуває 29 хворих на коронавірус. 7 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці через маску, 20 пацієнтів – на кисневому концентраторі. 1 людина підключена до апарату ШВЛ. 12 людей у лікарні з підозрою на коронавірус.

У Тернопільській міській лікарні №2 – 34 хворих з підтвердженим COVID-19. 8 хворих перебуває на кисневій підтримці через маску, 7 – на кисневому концентраторі. 3 людей підключені до апарату ШВЛ. 6 людей у лікарні - з підозрою на коронавірус.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pavel Orestovich

    Кисень постачає відкрите вікно в палаті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up