Коли в школах реєструють спалах кору, нещеплені діти не мають ходити до школи: епідеміолог

Коли в школах реєструють спалах кору, нещеплені діти не мають ходити до школи: епідеміолог

Кір наступає, зазначають медики. У все більшій кількості тернопільських шкіл реєструють нові випадки кору. Проте спалах наразі діє лише в школі №24 та ВПТУ дизайну

- До нас вже телефонувала мама учня з 26-ї школи, і обурювалася, чому не закривають школу, розповіла заввідділенням організації епідеміологічних досліджень міського відділу ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України", - але щодо кору, то школи ми не закриваємо. Кір керується засобами імунопрофілактики. Діти мають бути щепленими.

В 26-й школі ще навіть не оголошено спалаху кору. Наразі є один випадок хвороби. Його зареєстрували 12 листопада.

- Уже коли стає три випадки, тоді оголошуємо спалах, - розповідає фахівець. – Тоді групи чи класи мають бути ізольованими від решти дітей. Діти не мають  бігати серед інших на перервах. За ініціативи школи, коли є спалах, можуть звільняти певний клас від навчання. Але такого немає як при грипі, коли кількість хворих перевищує поріг, то ми закриваємо спочатку класи, тоді школи і оголошуємо карантин.

Відео дня

Ситуація щодо кору в інших школах виглядає наступним чином: поодинокі випадки зареєстровані в школах №№3, 5, 13, 16, 20, 22, 23, 28. В школі №24 є 7 випадків, в ПТУ дизайну – 13, зазначила епідеміолог.

- Кір керується засобами імунопрофілактики, - наголошує Богдана Козяр. – В спалаху нещеплені від кору діти не мають ходити до школи. Клас має бути ізольованим.  Для відвідування спортзалу чи їдальні мають бути розмежовані потоки дітей. Цим керують в школах. Дітей має оглядати лікар та медсестра. Дітей, у яких є температура, мають спостерігати педіатри і розцінювати ситуацію, як потенційну щодо кору. Таких дітей педіатри мають відвідувати вдома.  Проблемою є те, що діти з температурою йдуть у школу, і поки їх заберуть батьки чи поки це питання медсестра школи вирішить з батьками конкретної дитини, вони можуть бути джерелом зараження для інших дітей, бо дитина з температурою розцінюється як потенційно небезпечна в плані кору.

Якщо в дитини температура, вона має бути вдома, наголосила епідеміолог

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up