Квартиру тернополянина заполонили фараонові мурахи

Квартиру тернополянина заполонили фараонові мурахи

У паразитологічній лабораторії ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» дослідили комах, які приніс житель Тернополя. Чоловік каже, що комахи практично заполонили всю квартиру.

Комах визначено як мураха фараонова(Monomoriumpharaonis), повідомляє завідувач
паразитологічної лабораторії установи Олена Авсюкевич. 
- У побуті ці комахи більш відомі як руда домашня мураха, - зазначає фахівець. - Домашні мурахи - маленькі коричнево-руді комахи, довжиною близько 2 мм.Ці, на перший погляд, безневинні комахи доставляють чимало проблем. Вони поселяються в хлібі, солодощах, олії, боляче кусають. Від укусу мурашки може з'явитися подразнення на шкірі. Маленькі, ледь помітні комахи, можуть влаштувати гніздо в одязі, і тим самим доставити Вам ще більше неприємностей. Деякі люди до них дуже чутливі, і небажані сусіди стають справжнім покаранням.

Щоб мурашки не заводилися:
• Не залишайте на столі на ніч посуд із залишками їжі.
• Стежте, щоб підлога була чистою і на ній не валялися навіть маленькі крихти хліба, цукор і т. ін.
• Мурахи дуже сильно вловлюють запах, тому треба стежити за загальною чистотою в будинку, не допускаючи переповнення сміттєвого відра, посуду в мийці тощо.
• Періодично мити підлогу з додаванням невеликої кількості нашатирного спирту. Таким же чином протирати полиці. Домашні мурахи дуже не люблять цей запах, як і запах господарського мила, кориці і цитрусових.
• Дуже добре допомагає боротися з комахами гас і соняшникова олія, запаху яких вони не переносять.
Якщо ж мурашки заполонили Вашу оселю,зверніться до установ, які проводять професійну дезінсекцію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Василь Андрухів

    Нехай налиє оцет.
  • Ігор Вівчарик

    В статті, написано що допомагає гас)))
  • Марія Гарасимишин

    Потрібно тримати чистоту в квартирі ане залишати все як є.

    Олеся Лт reply Марія Гарасимишин

    Щиро бажаю, щоб вони у вас завелися. Тоді побачите, як тримати чистоту. Коли їх ніяка отрута не бере і знову, і знову приповзають нові

    Торі reply Олеся Лт

    Якраз сьогодні вдалось знайти їхнє кубло! Це був справжній жах! Таке враження, що там був цілий мільйон тих паразитів :-( Такі гнізда вони утворюють в місцях, куди ми рідко заглядаємо! Думаю, ви вже і самі це знаєте!

    Торі reply Олеся Лт

    Я вас розумію як ніхто інший! І ніякий нашатирний тут не допоможе! В цьому випадку купіть крейду "Машенька" - це ще єдиний спосіб якось позбавитись від них! Вона дешева, зате дуже помічна! Обробіть місця їх скупчення і пересування(«доріжки»)Ну і звісно було б найкраще, якби ви знайшли їхнє гніздо і відразу знищили його! Успіху вам у боротьбі з цією бідою!
  • Ольга Фаринюк

    Цілим підїздом звертались у дезінфекцію, реакції ноль
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up