Лікар-онлайн безкоштовно та за гроші: до кого і як можна записатися на прийом

Лікар-онлайн безкоштовно та за гроші: до кого і як можна записатися на прийом
  • Порадитись з лікарем, не виходячи з дому - тепер реальність. Онлайн приймають дієтологи, терапевти і навіть гінекологи.
  • Скільки це коштує і де шукати спеціаліста для віддаленої консультації, читайте у матеріалі.

В умовах карантину та поширення коронавірусної інфекції чимало сфер життя перейшло у онлайн-режим. Серед них і частково - робота медиків. Дистанційні консультації стали доволі поширеними серед сімейних лікарів, але чи можливо знайти спеціаліста вузького профілю, який погодиться оцінити ваш стан на відстані? 

Читайте також: "Лікар буде з вами цілодобово" - обіцяли, а тепер кажуть дзвонити тільки в робочі години. Як діяти?"

Для чого існують "лікарні онлайн"

 Чимало приватних медичних закладів надають консультації пацієнтам дистанційно. На офіційному сайті одного із таких медзакладів знаходимо пояснення того, чому лікарі можуть надавати консультації дистанційно.

Відео дня

- Онлайн-консультація - це сучасний різновид взаємодії між лікарем та пацієнтом. Скориставшись цією можливістю, людина може отримати консультації від практикуючого лікаря, залишаючись при цьому вдома. Все що потрібно - комп'ютер, смартфон або планшет, підключені до мережі інтернет.

За допомогою онлайн-консультації пацієнт може отримати пораду від лікаря, коли це неможливо через велику відстань або інші фактори. Звичайно, якщо мова не йде про небезпечні захворювання та важкий стан хворого, - йдеться в повідомленні.

Слід розуміти, що в онлайн-режимі лікар не може провести повноцінний первинний огляд та встановити діагноз. Тому отримати консультацію краще тим пацієнтам, які вже були на прийомі у сімейного лікаря або лікаря-терапевта, який вже виставив діагноз та назначив лікування.

Онлайн-консультація лікаря - це спосіб отримати кваліфіковану інформацію, заощадивши при цьому час на відвідування клініки. Тому ця можливість може стати у пригоді будь-кому:

  • людям, які не можуть відвідати лікаря в робочий час; 
  • батькам з малими дітьми; 
  • людям поважного віку;
  • людям з обмеженими можливостями пересування.

Що про дистанційне лікування думають тернопільські медики, читайте у матеріалі: "Онлайн можна отримати пораду, але не консультацію". Тернопільські лікарі про лікування через соцмережі"

Прийом у платних клініках

У Тернополі дистанційні консультації надіють вузькопрофільні спеціалісти у приватних клініках. Ціна практично не відрізнається від "живого прийому".

Увесь перелік приватних медичних закладів Тернополя доступний за посиланням тут. 

Також у мережі можна знайти список медиків, які проводять персональні дистанційні консультації на платній основі. Його можна переглянути тут 

Ціна прийому практично не відрізняється від прийому "вживу." 

Редакція наразі очікує на коментар Центру первинної медико-санітарної допомоги в Тернополі, аби показати читачам, чи проводять лікарі комунальних закладів такі ж онлайн-прийоми безкоштовно. Про це напишемо згодом. 

Контакти медиків, які консультують безкоштовно

На початку поширення епідемії у нашій країні, українські медики вирішили об'єднатись у громадську організацію "Клуб свідомих українських лікарів" та надавати консультації телефоном усім хто, цього потребує.

16 жовтня наша журналістка спілкувалась із представником "Клубу свідомих українських лікарів", медиків , які консультують дистанційно. Він підтвердив, що усі телефони активні. 

Офіційна сторінка у соцмережах: https://www.facebook.com/search/top/ 

Посилання на контактні телефони лікарів, які безкоштовно консультують онлайн: https://moemisto.ua 

Також лікарі запустили  чат-бот, який допоможе самостійно оцінити стан здоров'я тим, хто відчуває симптоми захворювання на коронавірусну інфекцію.

Бот доступний за посиланням: https://is.gd/0o0TFZ

Окрім того, в Україні тривалий час функціонує мобільний додаток "Doctor Online" – мобільний додаток, де 40 професіоналів готові консультувати всіх бажаючих отримати допомогу.

Лікарі-волонтери працюють і в центрі "Пліч-о-пліч".

"Обіцяють розвиток телемедицини"

В Україні триває впровадження медичної реформи. І якщо первинна ланка вже зробила чимало кроків для розвитку, то заклади вторинної медицини лише починають свій шлях із 1 квітня 2020 року.

Деталі за посиланням на сайті МОЗ тут . Окрім дистанційного спілкування лікаря-пацієнта, ця галузь медицини має забезпечити якісне спілкування між самими медиками.

За інформацією Національної служби здоров'я України, одним із основним напрямків реформування є розвиток телемедицини. За інформацією МОЗ, телемедицина — це напрям медицини, а саме: комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником, наприклад, в сільській місцевості).  

А ви готові консультуватись з медиками онлайн? Напишіть відповідь у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Вікторія Лаврів

    Один раз хотіла проконсультуватися з лікарем.В дитини була висипка ми пішли в ,,центр здорової шкіри,,дали мазі все допомогло.Але потім я з дитиною поїхала в село 8 місяців дитині і в селі знову сильна висипка я тими мазями мажу нічого не проходить ще гірше обсипає.Звоню я до лікарки з цього центру вона каже неможу проконсультувати надсилайте фото прищів ну відправила я на viber вона каже як скинете 200 гривень то я скажу що робити.Ну ав селі як банкомату немає на карточці грошей у мене немає і от така фі..гня малята.Така була консультація прийшлося дитину з села везти до іншого лікаря .Наші лікарі жадібні до грошей.

    Igor Novak reply Вікторія Лаврів

    Мазі мало ефективні. ! Проблема в середині наприклад алергічна реакція на якийсь продукт , діатез ,можливо гельмінти. Зверніться до алерголога .Або спробуйте дати дитячий сироп спеціально від алергії ,якщо заспокоїться ,значить алергія на продукт,який організм не переносить.

    Цьвєк reply Вікторія Лаврів

    Ой,не кажіт,шо є то є
  • Цьвєк

    Дурдом
  • Марія

    0980022199
  • Galina Galina

    Навіть гінекологи!! А роди в онлайн??? Слабо??🤣🤣🤣
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up