Міністр охорони здоров’я Степанов виступив із заявою щодо погіршення епідемічної ситуації в Україні

Міністр охорони здоров’я Степанов виступив із заявою щодо погіршення епідемічної ситуації в Україні

Він наголосив на необхідності дотримуватися всіх карантинних обмежень: зокрема, використовувати маски та санітайзери, а також мінімізувати соціальні контакти.

Звернення опублікували на сторінці МОЗ в соцмережі.

- 5 397 діагнозів COVID-19 за останню добу, близько 1000 госпіталізацій. Ліжка заповнюються швидко, - зазначив Максим Степанов. - Подібна ситуація була навесні в Іспанії та Італії. І навіть медичні системи розвинених європейських країн не витримували навантаження, всі ми бачили ті шокуючі кадри.

Вся система влади та МОЗ вже понад пів року працює над тим, щоб мінімізувати наслідки епідемії. За цей час ми відновили роботу лабораторій, які з 200 тестів на добу у квітні зараз проводять по 34 тисячі; втричі збільшили кількість ліжок у лікарнях — з 12 до 37 тисяч; визначили й опрацювали протоколи лікування.

Відео дня

Навесні соцмережами ширилися флешмоби з підтримки медиків. Проте зараз ситуація значно гірша, і це той самий момент, коли лікарі набагато більше потребують підтримки. Йдеться не про флешмоби. А про наше відповідальне ставлення до правил безпеки, щоб уповільнити розповсюдження захворювання, чим зменшити навантаження на лікарні та медиків.

Окремо звертаюся до тих, хто зараз «грає в політику»: на кону життя людей, думайте про це кожного разу, коли влаштовуєте концерти або інші масові піар-акції. Йдеться про серйозну небезпеку, і ніхто не має права нехтувати життям та здоров‘ям людей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • СТУГНА-П

    Що толку виступати з заявою самі мудаки допустили таку ситуацію ,а тепер ниють . Хтось відповів за вивіз масок до Іспанії.Хто відповість за дорогі китайські костюми ,коли українські б коштували в 2 рази дешевше .
    Чому не вистачає кисневих точок у лікарнях , що не було часу зробити ці точки .
    Чому не притягали до відповідальності організаторів всяких масових заходів .
    Чому допустили хасидів в Україну .Їх в Умані мало бути 0 ,а не 2000 тисячі .
    Де чіткий контроль на транспорті , де контроль за масковим режимом на ринках ,в магазинах і так далі .
    Чому не  було закуплено в достатній кількості ШВЛ , апаратів КТ . Якого хера Шмигаль забрав з ковідного фонду 35 млрд. гривнів і закатав їх в дороги . Якого хера люди мають платити 1700 гривнів за ПЛР тестування . Якого хера люди з своєї кишені мають витрачати шалені гроші на лікування від ковіду .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up