На Тернопільщині можуть заборонити нещепленим від кору дітям відвідувати школи, садки і літні табори

На Тернопільщині можуть заборонити нещепленим від кору дітям відвідувати школи, садки і літні табори
  • У дитсадках і школах області проведуть батьківські збори про небезпеку кору і необхідність щеплення дітей від цієї інфекції.
  • Медики та освітяни проводять спільну просвітницьку кампанію про необхідність щеплення проти кору

15-17 травня в усіх школах і садках Тернопільської області мають провести батьківські збори про кір, його небезпеку та необхідність щеплення. Робочі моменти з їх підготовки та проведення обговорили на спільній нараді медики та освітяни міста та області 14 травня в Тернопільській університетській лікарні.

- Ми маємо разом з медиками донести інформацію батькам, що картина є жахлива, що наші діти зараз у великій небезпеці, - каже головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти і науки держадміністрації Оксана Пришляк. – Чому це так? Чому одна мама може щепити свою дитину, а інша - не може? Я не розумію заперечень деяких батьків, мовляв, вакцина погана чи ще якісь інші причини. Такі нарікання зараз не вирішать проблеми. Я закликаю освітян - запросіть на батьківські збори лікарів, медсестер і спільно проведіть ці збори. Збори можуть бути як загальношкільними, так і по класах, але поговоріть нарешті з батьками. Донесіть до них інформацію, що це питання безпеки, і проблеми у вакцині немає. Особливо це важливо донести молодим батькам, які начиталися 5 років тому різного про вакцини і не задумуються про те, що буде, якщо дитина не має щеплення. А без щеплення ми наражаємо на небезпеку не тільки нашу дитину, а й оточуючих дітей.

Пані Пришляк закликала освітян і медиків спільно працювати над тим, щоб діти до 1 вересня були вакциновані.

Відео дня

- Щоб потім 1 вересня не було такого, що діти не мають щеплень, їх не допустять до навчання в школах і садках, - каже Оксана Пришляк. - Будете навчатися вдома за сімейним зразком, за індивідуальною формою навчання.

Зазначимо, що 15 травня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій має на рівні Тернопільської області заборонити відвідувати школи, дитсадки, літні табори дітям, які не мають щеплення від кору.

- Завтра ми ініціюємо прийняття рішення про те, якщо дитина не отримала щеплення від кору, вона не може відвідувати дошкільний чи шкільний заклад, не може бути в таборі, - говорить начальник управління охорони здоров’я ТОДА Володимир Богайчук. - І це рішення мають озвучити на цих батьківських зборах, які 15-17 травня проведуть в навчальних закладах області. Ми будемо говорити про те, що треба зробити, щоб зменшити можливість захворіти на кір. Всі заходи з імунізації  будуть спрямовані на те, щоб зменшити розповсюдження захворюваності на кір і мінімізувати контакти з тими дітьми, які захворіли. Це дуже важливо для нас. Бо сьогодні в Україні є 16 смертельних випадків від кору, є багато ускладнень. Зараз є наказ МОЗ України, який дає можливість отримати вакцинацію в будь-якому віці, незалежно чи це дитина, чи дорослий 50, 60 чи 80 років. Сьогодні в області є достатньо вакцини КПК. Усі рішення комісії будуть спрямовані на те, щоб створювати колективний імунітет.

Нагадаємо, у Тернополі заборона відвідувати школи і садки не щепленим від кору дітям, діє з  листопада 2018 року.

- Тоді місцева надзвичайна протиепідемічна комісія прийняла рішення, що дітей, які не мають жодного щеплення від кору, не допускають навчатися  в дошкільні заклади і школи, - зазначив заступник директора з амбулаторно-поліклінічної роботи Тернопільської дитячої міської лікарні Володимир Кучма. – А в січні цього року на своєму засіданні комісія заборонила відвідувати навчальні заклади дітям, які не мають відповідно до віку двох щеплень від кору.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Аолком

    Та щепити примусово, а нещеплених гнати сраним віником зі шкіл і садків! Батькам штраф в пару тисяч, то може тоді дійде!
  • Петро Білецький

    Вакцинальний геноцид в дії. А деякі чуваки казати шо таке скоро буде, а я не вірив.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up