Просять вакцинувати дітей проти кору. Тернопіль очікує спалах захворювання

Просять вакцинувати дітей проти кору. Тернопіль очікує спалах захворювання

Провести вакцинацію дітей проти кору закликають тернопільських батьків педіатри. Для цього необхідно звернутися у Тернопільську міську дитячу комунальну лікарню до дільничного лікаря-педіатра за місцем проживання. В липні дана медична установа отримала 5000 доз для проведення щеплень проти кору – вірусного захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Зі слів міського педіатра Олени Федорової, спалах кору повторюються  кожні 4-5 років. У Тернополі останній раз був зафіксований у 2012 році.

- Реєстрація випадків захворювання на кір в районах області та сусідніх областях дає підстави  очікувати спалах захворювання на кір в Тернополі вже цього року, – розповідає Олена Федорова. –  Особлива небезпека виникне тоді, коли розпочнеться навчальний рік. Кір відноситься до керованих інфекцій, тобто діти у 1 рік та в 6 років обов’язково підлягають вакцинації проти кору. Неблагополучна ситуація щодо кору в місті обумовлена недостатнім надходженням вакцини в 2016 році та 2017 роках. В 2016 році було заплановано вакцинувати 6700 дітей, проте місто отримало лише 760 доз. У 2017 році заплановано вакцинувати 8264 дитини, а наразі є 5000 доз.

Міський педіатр пояснює, що батьки дітей, які звертаються в даний час до медзакладу, виросли за достатньо сприятливих умов щодо епідситуації. Вони не усвідомлюють наслідків таких страшних захворювань як поліомієліт, дифтерія, правець, кір, тому відмовляються від проведення щеплень своїм дітям.

- Контроль над цими інфекційними захворюваннями можливий тільки за умов охоплення вакцинацією 95% дітей, –  додає Олена Федорова. –   Я би дуже хотіла, щоб батьки зрозуміли, що ці відсотки не потрібні для звітів, міністерства, чи будь яких інших установ. Вони потрібні для здоров’я та безпеки дітей. Ми та наші діти живемо в суспільстві, де повністю уникнути спілкування неможливо. Тому кожна мама має подбати про здоров’я та майбутнє своєї дитини. Відсоток нещеплених дітей дуже високий, тому колективний захист не є ефективний. Загрозою для інших в організованому колективі є нещеплена дитина.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up