Що шкіра «любить» влітку. Подбайте про красивий вигляд

Що шкіра «любить» влітку. Подбайте про красивий вигляд

Які процедури для шкіри обличчя можна робити влітку, а які краще відкласти на осінь, читачам "20 хвилин" порадила дерматолог-косметолог з багаторічним стажем Софія Романюк.

Влітку шкіра чи не найбільше зазнає впливу ультрафіолетових променів, і через це не кожну процедуру для краси можна робити зараз. Крім того протипоказом для будь-яких процедур для обличчя є гнійничкові захворювання, алергічні прояви на шкірі, герпес, висипання, бо інфекція може поширитися на більшу ділянку шкіри.

На пілінг влітку - табу

  • Влітку не варто робити різноманітні пілінги, тобто процедури злущення шкіри, - розповідає дерматолог-косметолог Софія Романюк. – Хоча багато жінок не зважають на застереження фахівців, і в багатьох салонах влітку її роблять, але я наполягаю, що не можна робити пілінги влітку: ні хімічні, ні механічні, ні фруктовими кислотами. Усе – через можливість появи пігментації і впливу на судини.

Процедури пілінгу краще відкласти на осінь чи весну, радить лікар.

Відео дня

- Залежно від того, якого ефекту хоче досягти спеціаліст – чи забрати пігментацію, рубці, чи згладити старечу шкіру, відповідно він проводить пілінг певної глибини – поверхневий, серединний чи глибинний, - пояснює лікар. - Але влітку від цього можуть тріскати капіляри, може бути купероз, а найчастіше з’являється пігментація на шкірі.

Не можна влітку видаляти на обличчі пігментні плями, судинні зірочки, додає дерматолог. Усе через ті ж проблеми з судинами. Тоді капіляри розташовуються дуже близько до поверхні шкіри. Взагалі дія прямих сонячних променів дуже шкідлива для шкіри, відбувається фотостаріння.

Стосовно видалення новоутворів на шкірі по тілу, то це влітку робити можна, але догляд за шкірою має бути ретельніший, зазначає лікар. Бо пори шкіри влітку більш розширені, шкіра більше пітніє, сальні залози більше працюють, крім того є більше пилюки, яка забиває пори, і шкіра може гірше загоюватися. Клієнти чи пацієнти мають знати про це.

Уколи краси і масаж

Влітку зазвичай шкірі обличчя потрібне інтенсивне зволоження, зазначає фахівець, тому можна робити процедури, які максимально зволожують шкіру.

  • Гіалоронову кислоту можна вводити під шкіру, можна робити мезотерапію – тобто «уколи краси», з вітамінами та мікроелементами, - пояснює лікар.

Але після цих процедур теж є свої застереження: не можна бути на сонці під прямими сонячними променями. Також не можна йти в солярій в той день, коли зробили процедуру.

  • Не можна також робити ці уколи безпосередньо перед поїздкою на море, от сьогодні зробила процедуру, а завтра - поїхала на море, - наголошує співрозмовниця. – Цього правила потрібно дотриматися, щоб не залишилося слідів від уколів, пухирців, і щоб речовина добре розсмокталася.

Влітку можна робити таку процедуру для обличчя, як електроміостимуляція.

  • Ця процедура проста і доступна, - зазначає лікар. - Її призначають більше для зрілої шкіри. Це електрична стимуляція м’язів обличчя, має омолоджуючий ефект. Ця процедура безпечна і не має протипоказів. Спеціаліст підбирає мікроімпульси певної інтенсивності і людина відчуває легкі поколювання, але безпосереднього вколювання уколу немає, це це безконтактна процедура. Багато хто називає цю процедуру альтернативою ботоксу.

Також можна робити традиційний ручний масаж обличчя, але його має робити спеціаліст, наголошує пані Романюк. Шкіра на лиці стає більш підтягнута, масаж оздоровлює шкіру, покращує кровообіг.

Влітку шкіра міняє тип

Влітку тип шкіри часто змінюється, розповідає косметолог.

- Якщо взимку шкіра була нормального типу, то влітку вона стає змішаного типу або жирною, - каже косметолог. - Суха шкіра може ставати нормального типу, а от жирна шкіра мало змінюється, на неї мало впливають такі значні перепади температур.

Але незалежно від типу, влітку шкіра особливо любить вологу. Дуже добре для шкіри робити зволожуючі маски.

- Це і вівсяна маска, і яєчна, і огіркова, - рецептів є багато, - зазначила косметолог. – Скибочкою огірка можна просто протерти обличчя. Огірок дуже популярний овоч для літнього догляду. Він є обов’язковим компонентом зволожуючих лосьйонів для шкіри обличчя.

Захист від сонця – завжди

  • Зараз шкіру не можна пересушувати, - наголошує лікар. – Коли засмагаєте, ніколи не підставляйте обличчя прямим сонячним променям. Лице має бути в затінку.

Влітку на шкіру обличчя завжди треба наносити сонцезахисні засоби, наголошує Софія Романюк.

  • Людям, які схильні до появи пігментації на шкірі, завжди потрібно користуватися сонцезахисним кремом незалежно від того, чи вони на морі, чи вдома в помірному кліматі, - зазначила лікар. – Якщо ви схильні до пігментації, то з березня до жовтня наносите на обличчя сонцезахисний крем, немає різниці є сонце чи нема. Якщо приймаєте антибіотики чи гормони – сонце протипоказане, бо виникають сильні алергічні реакції

А після моря – головне щоденний догляд і більше зволоження.

- Після моря шкіра сильно пересушена і потребує ще більшого зволоження, - каже лікар. – Ввечері треба користуватися кремом, робити маску. Вдень добре користуватися термальною водою, вона підтримує баланс шкіри. Купувати її краще не у вуличних торговців, а в аптеках, якість таких виробів там вища.

Чим старша стає шкіра, тим більше треба дбати про неї, бо з віком зменшуються захисні властивості шкіри, наголошує лікар.

- Навіть стосовно того ж сонця, що «прощається» молодій шкірі, то не мине безслідно для зрілої, - каже дерматолог. - Після 30-ти років більше потрібно стежити за харчуванням, менше налягати на некорисні копченості, а більше пити води. Шкіра любить овочі, фрукти. Не забувайте про сонцезахисні засоби. Стежте за своїм здоров’ям, бо гінекологічні чи ендокринологічні проблеми можуть стати причиною різних новоутворів на шкірі. Проблеми з внутрішніми органами, хронічні захворювання, наприклад, хвороби шлунку, печінки і жовчевого міхура теж дуже впливають на стан шкіри. Таким людям треба більше рухатися, виконувати рекомендації лікаря і харчуватися так, щоб не мати застою жовчі.

Літні маски від косметолога Софії Романюк

1. Відбілююча маска

Ця маска підходить для людей різного віку. Для цієї маски підійдуть будь-які зелені ягоди, наприклад, біла смородина чи як їх ще називають порічки, аґрус, зелені ягоди смородини. Ягоди подрібнити і цю кашку нанести на обличчя. Її можна навіть не змивати водою, а просто стерти серветкою.

2. Зволожуюча маска

Звичайний огірок очистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці, можна додати збитий білок, нанесіть на обличчя по масажних лініях, ділянку навколо очей і губ оминаємо. Через 20 хвилин легенько змити тепленькою водою. Така маска зволожує, живить шкіру, відбілює та тонізує її.

3. Вівсяна маска

Вівсянку змолоти до стану борошна. Взяти дві столові ложки борошна, столову ложку сметани і перемішати. Така маска підходить для сухої зрілої шкіри.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Даша Литвин

    Дякую за корисні рекомендації. Єдине, що не пробувала за вашого списку, це уколи краси. Після прочитання статті на https://save24.me/insurance маю сумніви, що більше отримаю користь чи шкоду.

keyboard_arrow_up