"Щоб зберегти користь овочів в олів'є - запечіть їх": ексклюзивні поради для новорічного столу від переможця "МастерШефа"

"Щоб зберегти користь овочів в олів'є - запечіть їх": ексклюзивні поради для новорічного столу від переможця "МастерШефа"
  • Новорічні свята тривають понад місяць. В цей час на столах багато калорійних страв, які так хочеться спробувати. 
  • Журналістка "20 хвилин" поспілкувалась із переможцем телешоу "МастерШеф", - відомим українським шеф-кухарем  та кулінарним експертом Євгеном Клопотенком. Він розповів, що їсти на свята, щоб не набрати зайвого.

Шеф-кухар Євген Клопотенко - засновник соціального проекту зі зміни культури харчування «CultFood». Він переконаний, що бажання на свята спробувати всього і побільше - це  традиції, які нам нав'язало радянське минуле.

- Під час свят ми завжди хочемо спробувати все, що не дозволяли собі протягом року, готуємо величезний стіл із жирних та не досить корисних страв, їмо десертів більше, аніж звичайно, - каже кулінарний експерт. - На жаль, такі традиції нам нав'язало радянське минуле. І на жаль, досить складно змінити наше ставлення то традиційних новорічних страв. Пропоную просто змінити підхід до їх приготування, аби полегшити не тільки жирність страви, але й збільшити її користь.

До прикладу, кулінар радить замінити звичайний майонез - домашнім, а  для того, щоб зберегти користь олів'є - варто запекти овочі.

- Приготуйте десерти без надлишку кремів: трюфелі із фініків або буряку, панакоту, чізкейк, штрудель, - радить Євген Клопотенко. - Замініть звичні бутерброди з ікрою або шпротами на бутерброди з мандаринами та фетою, буряком; м’ясну нарізку з ковбасою на галантин з курки.

Шеф-кухар переконаний, не обов'язково повністю змінювати своє звичне новорічне меню, просто варто змінити підхід.

- Ви обов'язково будете почуватись краще, а ваш шлунок на 1 січня скаже вам: «дякую», - зауважує експерт.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • David Starr
    Саме ліпше - менше жерти. А в спортзалі на свята займатись одне задоволення - нікого нема :)
    Андрій reply David Starr
    Нормальні люди їдять а жеруть свині і люди схожі на вас
    David Starr reply Андрій
    Іди до сраки, свиня неграмотна )
  • Ігор
  • ната
    Дивує.. .чому багато страв на столі,це нав"язана радянським союзом традиція????на традиційні укріінські релігйні свята.....так готують,що радянський стіл сховається!!!!!
    ната reply ната
    А якщо назвати звичайний холодець із курки ГАЛАНТИНОМ....))))він від цоьго піснішим не стане!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Коли мрія сильніша за страхи невдач: переселенка з Херсонщини відкрила творчу майстерню у Тернополі 20:00 «Традиції залишилися, але без душі». Як родина загиблого Героя Петра Воробця зустрічає Різдво 19:37 Графік відключення світла в Тернополі та області на 26 грудня 19:02 В аварії на Чортківщині постраждав чоловік та його 9-річний син Від читача 15:24 35 років Державній службі зайнятості. Живи та працюй в Україні 18:05 Топ українських колядок від Різдва до Водохреща play_circle_filled 17:00 У поліції попередили, як вберегтись від крадіжок на свята 16:00 Різдвяні традиції для Перемоги: у Тернополі колядуватимуть на дрони — запросити колядників може кожен 15:01 Тернополян запрошують на молитву за полеглих Героїв 26 грудня 14:00 Вишиванки, кутя та молитва за мир: тернополяни у соцмережах діляться фото зі Святвечора і Різдва 13:00 Від сніговиків до героїв мультфільмів: Марія Дичковська в’яже іграшки, щоб підтримати сина у боротьбі з хворобою 12:00 На столі кладуть шеврон і вірять, що Вифлеємська зоря тепер горить з особливою теплотою з неба 11:00 У храмах Тернополя відзначають Різдво: тривають святкові богослужіння photo_camera 10:00 Свята вечеря в окопах: воїни з Тернопільщини показали як відзначають Різдво на передовій play_circle_filled 09:00 «Щоб усі повернулися додому»: різдвяні побажання від тернополян
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up