Шеф-кухар Євген Клопотенко - засновник соціального проекту зі зміни культури харчування «CultFood». Він переконаний, що бажання на свята спробувати всього і побільше - це традиції, які нам нав'язало радянське минуле.
- Під час свят ми завжди хочемо спробувати все, що не дозволяли собі протягом року, готуємо величезний стіл із жирних та не досить корисних страв, їмо десертів більше, аніж звичайно, - каже кулінарний експерт. - На жаль, такі традиції нам нав'язало радянське минуле. І на жаль, досить складно змінити наше ставлення то традиційних новорічних страв. Пропоную просто змінити підхід до їх приготування, аби полегшити не тільки жирність страви, але й збільшити її користь.
До прикладу, кулінар радить замінити звичайний майонез - домашнім, а для того, щоб зберегти користь олів'є - варто запекти овочі.
- Приготуйте десерти без надлишку кремів: трюфелі із фініків або буряку, панакоту, чізкейк, штрудель, - радить Євген Клопотенко. - Замініть звичні бутерброди з ікрою або шпротами на бутерброди з мандаринами та фетою, буряком; м’ясну нарізку з ковбасою на галантин з курки.
Шеф-кухар переконаний, не обов'язково повністю змінювати своє звичне новорічне меню, просто варто змінити підхід.
- Ви обов'язково будете почуватись краще, а ваш шлунок на 1 січня скаже вам: «дякую», - зауважує експерт.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 8 від 19 лютого 2025
Читати номер
David Starr
Андрій reply David Starr
David Starr reply Андрій
Ігор
ната
ната reply ната