Як вберегтися від сонячних опіків та в скільки це обійдеться тернополянам?

Як вберегтися від сонячних опіків та в скільки це обійдеться тернополянам?
  • Часто засмага стає справжнім кошмаром для людей, коли на шкірі виникає сонячний опік.
  • Засоби проти засмаги продаються як в магазинах так і в аптеках за різною ціною.
  • В чому між ними різниця та коли варто засмагати, щоби не тільки вберегти своє здоров'я, але й примножити, читайте в матеріалі.

Часто люди помічають, що обгоріли на сонці, уже коли їхня шкіра починає нестерпно пекти. Тільки тоді вони ідуть у магазин та купують спеціальні засоби.

«Після засмаги користуюся народними засобами»

Тернополянин Михайло працює торговим агентом у місті, тому йому часто доводиться ходити на сонці.

– В сонячні дні я ходжу в футболці, але не боюся променів, – каже він. – Після затяжних дощів я один день походив під палючим сонцем. На наступний ранок відчув, що моя шкіра «горить». Я не міг підняти руку, адже відчував, як шкіра в місцях згину стягується і пече ще більше.

Відео дня

Михайло розповідає, що від старших людей чув, що засмаглі місця корисно мастити сметаною, аби опіки швидше сходили.

– За день таких «масок» мені дійсно стало легше. Але знайомі казали, що так робити не можна, адже на шкірі утворюється плівка, що не дає їй дихати.

Як вберегти свою шкіру після засмаги?

Лікар дермато-венеролог, косметолог вищої категорії Центру громадського здоров'я в Тернополі Софія Романюк радить після прийняття сонячних ванн прийняти душ, щоб змити сонцезахисну косметику. Також потрібно максимально зволожити шкіру зволожуючими  кремами, бо шкіра втрачає вологу та зробити живильні маски для обличчя (добре підійде сметана, вівсянка, сезонні фрукти. Якщо є опіки – застосовувати пантенол.

Варто пам'ятати, надмірна засмага призводить до передчасного старіння шкіри, наслідками можуть бути – гіперкератоз, поява  пігментних плям, судинних зірочок. Засмагати рекомендується до 11 години ранку та після 16 години з обов'язковим застосуванням сонцезахисних засобів.

Протипокази до засмаги: онкозахворювання,туберкульоз, вагітність, серцево-судинні захворювання (в тому числі гіпертонія), гінекологічна та ендокринологічна патологія, діти до 5 років, прийом антибіотиків, гормональних препаратів.

Під час засмагання не можна користуватися парфумами та дезодорантом, бо на сонці вони можуть викликати алергічні реакції.

Дієта влітку: виключити алкоголь, каву, копченості, більше вживати води, компотів, морси, овочі та фрукти.

Засоби захисту можна придбати в аптеці. Серед них є окремо засоби для обличчя та тіла, що відрізняються фактором захисту – spf. Він вибирається відповідно до типу шкіри, чим вище фактор захисту, тим краще. Для обличчя  spf повинно дорівнювати – 50-80 і вище, для тіла – 30-50.

Під час засмаги варто змащувати обличчя та тіло кремами кожні 1,5-2 год. Особливу увагу приділіть родимкам.

Скільки коштують засоби після засмаги в Тернополі?

В одному з магазинів косметики та товарів для здоров'я для таких товарів навіть відвели окремий невеликий відділ. Як видно на фото, ціна на такі засоби після засмаги коливається в межах 37-169 гривень.

Якщо придивитися уважніше, стає зрозуміло, що вітчизняні засоби поступаються в ціні закордонним.

Так, універсальний гель з Республіки Корея вартує 169 гривень, німецький лосьйон після засмаги – 105 гривень, найдорожчий український аналог – 70 гривень.

В аптеках Тернополя найчастіше як засоби після засмаги нам пропонували "Пантенол" за ціною близько 150 гривень, або ж вітчизняний "Пантестин" за ціною близько 95 гривень.

А якими засобами після засмаги користуєтеся ви? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up