«Вода сама себе не вип’є», або Скільки води на день потрібно людині

«Вода сама себе не вип’є», або Скільки води на день потрібно людині
  • Тернополянка Наталя розповіла, як вона формує звичку пити воду за допомогою програми, яка нагадує, коли потрібно випити склянку води. 
  • Журналістка «20 хвилин» поцікавилась у тернопільських лікарів та дієтологів, чому необхідно пити воду та скільки її потрібно випивати за день.

В Інтернеті є різні програми - «нагадувалки», які автоматично нагадують, коли людині потрібно випити воду. Однією з таких користується тернополянка Наталія. Дівчина розповідає, що вона хотіла привести до норми свій водний баланс. 
 - Програма надсилає мені милі нагадування, коли потрібно випити воду, - розповідає тернополянка. - Потрібно лише ввести свої параметри, і програма автоматично розрахує необхідну вам норму води на день. І тоді вам будуть приходити нагадування, такі як: « Вода саме себе не вип‘є» чи « Ти тут? Твій організм потребує води».
За допомогою цією програми дівчина хоче сформувати звичку пити воду щодня.

 А от Тернополянка Євгенія п'є достатньо води вже понад три роки, тоді як раніше над цим питанням не задумувалася взагалі. Бувало, що води в чистому вигляді не вживала зовсім. Потім почала цікавитися цією темою, багато читала про воду і тепер щодня випиває більш, ніж літр живої води. Адже саме така, а не кип'ячена, є корисною для організму. Зранку, як тільки прокидається, Євгенія випиває склянку води, щоб запустився шлунок. Каже, настільки звикла до цього, що про ранок без води страшно подумати. Упродовж дня також п’є воду. І для цього не потрібні жодні нагадування.

   - Мій організм вже настільки звик до такого «купання», що довго без води бути не може, сам просить пити, - каже дівчина. - Раніше я сміялася, коли моя подруга розповідала, що під час головного болю п'є воду і це їй допомагає. Тепер переконалася, що це справді працює. Відколи я п’ю більше води, помітила певні зміни в організмі. У мене покращився стан шкіри та волосся. Раніше взимку у мене були проблеми з сухістю шкіри, я не раз зверталася до дерматолога, жодні масла та лосьйони не допомагали. Зараз це питання вирішене. Також вода допомагає зняти головний біль, покращує обмін речовин і самопочуття.

Відео дня

Ми запитали у фахівців скільки справді потрібно випивати води на день, аби почувати себе здоровими. 

Вода - хороший очисник

Щоб мати відмінне самопочуття, не треба пити по 3-4 літри води на день, - пояснюють фахівці. Більше того, це може навіть нашкодити людині.

В кожної людини є індивідуальна норма води, яку потрібно споживати щодня, - пояснює тернопільський дієтолог Мар’яна Лебідь.

  - Кожна клітина в нашому організмі потребує води, - розповідає дієтолог. - Вода - відмінний очисник, а якщо ж людина п’є мало води, то організм починає сам себе забруднювати.

Дорослій здоровій людині на добу потрібно 30 мл рідини на кожен кілограм ваги, зазначає дієтолог.

  - Але варто зауважити, що якщо ви пили мало води, і раптом вирішили очистити свій організм, то не варто робити це різко, - каже Мар’яна Лебідь. - Повинен бути плавний перехід. Бо рідина використовується нирками як розчинник для накопичених в тканинах продуктів розпаду.

І тому пити треба регулярно, рівними порціями впродовж всього дня.

Допомагає позбутись зайвої ваги

За словами дієтолога, вода - це природній жироспалювач. 

  - Коли людина худне, її організм послаблюється, тому для підтримки здорового імунітету потрібно пити воду, - коментує пані Лебідь. - Звісно, потрібно розуміти, що вода не спалює жир, але однозначно  допомагає швидше та ефективніше худнути. Коли в організмі людини недостатньо води, то переробка жирових клітин загальмовується, відповідно, і процес схуднення повільніший.

Якщо ви націлені схуднути, то вода є одним із найважливіших супутників, пояснюють дієтологи.

Потрібно випивати не більше 2-х літрів на день

Як пояснюють медики, зневоднення організму може призвести до серйозних хвороб.

   - Багато хто думає, що якщо він п’є впродовж дня чай чи каву, то таким чином він наповнює свій організм водою, - розповідає лікарка, в.о. завідувачка амбулаторії № 14 Ірина Бородюх. - Але насправді, окрім напоїв, потрібно випивати денну норму чистої води.

Лікарка пояснює, що зимою організм потребує менше води, відповідно, влітку - більше.

Але потрібно випивати не більше 2-х літрів на день, бо це може нашкодити організму, так як з організму вимиваються корисні речовини.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вікторія Лаврів

    Як була вагітна сильно хотіла пити одного разу випила 6 літрів і мені не пошкодило в туалет бігала кожних пів години.Дивувало одне набряків небуло ноги як до так і під час вагітностінавіть любимі кольца носила і з ними ішла на кесерський.Було таке що пила і ненапивалася за хвилину знову хотіла пити така жахлива спрага,тоді я ставила воду в холодильник і коли вода була сильно холодна шо аж ломило зуби тоді мене відпускало на пів години.Мама все кричала що горло простудиш антибіотики почнуться,но нічого небуло
  • David Starr

    Дожилися, вже програма вказує, коли воду пити :)
  • Роман Галів

    Забагато то не здорово, можна обісцятися.
  • Володимир Лящук

    Відро певно тре випивати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up