Тернопільська лікарня співпрацюватиме з найбільшою європейською клінікою

Тернопільська лікарня співпрацюватиме з найбільшою європейською клінікою

Співпраця з найсучаснішими німецькими клініками допоможе українським лікарням надавати найкращу та найефективнішу допомогу пацієнтам, які отримали важкі травми та поранення внаслідок російської агресії.

Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня та клініка Charité (Німеччина) підписали Меморандум про співпрацю. Про це повідомляють на сторінці медзакладу у соцмережі.

—  26 лютого 2024р. відбулась знакова подія щодо зміцнення міжнародного медичного партнерства, — зазначають на сторінці лікарні у соцмережі. —  Підписано «Меморандум про співпрацю та підтримку» між КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» в особі Генерального директора Володимира Шкробота та закладом охорони психічного здоровʼя — Шаріте (Німеччина) у особі Директора клініки, д-ра Малека Байбужа.

Відео дня

Загалом 10 українських медзакладів і 2 провідні німецькі лікарні домовилися про медичне партнерство 26 лютого в Берліні. 

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Берлінська клініка Charité - Universitätsmedizin Berlin підписали меморандуми про намір співпраці з 5 українськими медичними інституціями:

☛ Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології у м. Ужгород Uzhhorod Neurosurgery

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького - ЛНМУ

КНП “Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня” ТОР

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця

☛ Інститут неврології, психіатрії та наркології Національної академії медичних наук України

Німецька мережа лікарень з реабілітації BG Kliniken домовилися про співпрацю з 5 іншими українськими лікарнями:

Феофанія клінічна лікарня

КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради

НДСЛ Охматдит

Міська клінічна лікарня 4 Дніпровської міської ради

Інститут патології хребта та суглобів імені професора МІ Ситенка

— Зараз тисячі українців отримують важкі травми та поранення внаслідок російських ракетних ударів та бойових дій. Співпраця з цими найсучаснішими клініками допоможе нашим закладам надавати найкращу та найефективнішу допомогу тим, хто її так сильно потребує, — йдеться у повідомленні МОЗ.

Довідка
Розвиток міжнародного медичного партнерства — це ініціатива Першої леді України Олена Зеленська, яка була започаткована під час третього Саміту перших леді та джентльменів (Summit of First Ladies and Gentlemen) у Києві 6 вересня 2023 року.
Медичне партнерство в Німеччині стало можливим завдяки сприянню Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) ), Німецького товариства міжнародного співробітництва #GIZ у межах фінансованої ним програми #klinikpartnerschaften.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, лікування у клініці Charite проходили Віктор Ющенко, який тоді був кандидатом у президенти, експрем’єрка України Юлія Тимошенко, російський опозиціонер Олексій Навальний, колишній міський голова Харкова Геннадій Кернес. 

 

Читайте також:

Медики врятували 2-місячну дівчинку з Тернопільщини, яка не могла дихати

Усі послуги в шкірвендиспансері – лише за гроші. Заклад реформують: деталі дізналися «20 хвилин»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Поліна Дайнега

    Молодці!

keyboard_arrow_up