Тернопільська обласна лікарня отримала нові апарати ШВЛ від благодійників

Тернопільська обласна лікарня отримала нові апарати ШВЛ від благодійників
  • Апарати штучної вентиляції легень часто рятують життя пацієнтів.
  • Вони незамінні у медзакладах, тим більше, коли в країні точиться війна.
  • Завдяки благодійникам в Тернопільській обласній лікарні «рятувальних апаратів» стало більше.

Основна функція апаратів штучної вентиляції легень – запускати кисень в організм людини, яка важко дихає або взагалі перестає виконувати цю функцію. Вони призначені для примусової подачі газової суміші (кисень і стиснене висушене повітря) до легень з метою насичення крові киснем і виведення з легень вуглекислого газу. Таких «перших помічників» тепер в Тернпільській обласній клінічній лікарні стало більше.

Цією радісною новиною поділився генеральний директор КНП «Тернопільська обласна клінічна лікарня» ТОР Василь Бліхар.

Відео дня

Лікар розповів, що нові апарати уже знаходяться у кардіологічному відділенні для інфарктних хворих з палатами інтенсивної терапії і допомагають медикам у лікуванні пацієнтів.

Василь Бліхар щиро подякував всім, хто допомагав медзакладу отримувати такі необхідні апарати:

Ми дуже дякуємо нашим італійським друзям та партнерам, благодійникам і волонтерам та українцям, які працювали над отриманням, оформленням та відправкою апаратів ШВЛ: Давіде Ґреко, Ірині Шигимагі, Сергію Нестерову, Ігорю Цимбрилу, Наталі Созонтовій, Оксані Мацюці, Івану Гойдану, Руслану Нахамку, Ользі Костівій та всім іншим доброчинцям.

Керівник обласної лікарні впевнений, що спільними зусиллями, крок за кроком, українцям вдасться перемогти окупанта на всіх фронтах.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що Чортківській громаді вдалося подолати кір, три випадки якої були вперше за 5 років зафіксовані на території Тернопільщини. А медики Тернопільської лікарні унікальним методом врятували жінку від інсульту.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up