Тернопільські медики закликають не відмовлятися від вакцинації

Тернопільські медики закликають не відмовлятися від вакцинації

Наскільки ефективна вакцинація, навіщо вона потрібна, наскільки безпечними є вакцини, розповіли на засіданні прес-клубу тернопільські медики. Вони підтримали всеукраїнський тиждень вакцинації гаслами  #Я_за_вакцинацію та #ВАКЦИНИ ДІЮТЬ.

- Ситуація з так званим колективним імунітетом від багатьох інфекційних захворювань в нас в області, як і по Україні складна, - зазначив заступник директора обласного Лабораторного центру Володимир Паничев. - На превеликий жаль, негативну характеристику Україні дають міжнародні організації, які займаються питаннями охорони здоров’я. Україна – остання країна в Європі за показниками щеплення населення і посідає одне з останніх місць в світі.

За словами пана Паничева, така ситуація склалася не раптово і не за один рік. Не останню роль зіграли і замовчування колишніми функціонерами медицини справжніх причин погіршення здоров'я чи навіть смерті деяких пацієнтів, що спровокувало широку антивакцинальну кампанію в Україні.

- Вакцинація належить до небагатьох надбань людства в царині охорони здоров'я, яка дозволила серйозно вплинути на здоров’я населення, - як і забезпечення чистою водою і винахід антибіотиків, - зазначив Володимир Паничев.

Відео дня

Всі щеплення в Україні поділяються на обов’язкові, які фінансує держава. Щеплення за епідпоказами фінансують місцеві органи влади, наприклад проти грипу. І є ще щеплення за клінічними показами, розповів лікар.

- Наш професійний обов’язок і наш поклик як фахівців донести нашу точку зору про необхідність імунізації, - продовжив Володимир Паничев. - Говорячи про безпеку і необхідність вакцинації зазначу: не треба відмовлятися від того, до чого людство прийшло тяжким шляхом випробувань і втрат від епідемій. Ідеї вакцинації вже кілька століть і її не треба піддавати сумніву, навпаки, такий ефективний, доступний і економічно вигідний засіб як вакцинація від інфекційних хвороб треба здійснювати. Я - за вакцинацію. Тому я тут, як і мої колеги

Довідка

Український тиждень імунізації триває з 24 до 30 квітня.

Проведення Тижня покликане привернути увагу громадськості до імунізації як однієї з головних профілактичних заходів, що дозволяють уберегти людство від інфекційних захворювань. ВООЗ настійно рекомендує сім'ям обов'язково вакцинувати дітей проти смертоносних хвороб. За даними організації, імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтериту, правця, кашлюку, кору, свинки і краснухи. Кількість дітей, які своєчасно отримують вакцину, зростає, в тому числі завдяки старанням ВООЗ і оголошеного нею Тижня імунізації. Кожен рік щеплення від дифтериту, правця та кашлюку робляться більш ніж 100 мільйонам дітей у всьому світі.


 



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up