ТОП-10 запитань про електронний запис до педіатра

ТОП-10 запитань про електронний запис до педіатра
  • Чому буває важко записатись на прийом до педіатра через електронну реєстратуру?
  • Як записати двох чи більше дітей?
  • Як потрапити до вузького спеціаліста та куди звертатися при гострих станах?

Ці та інші типові питання про роботу електронної реєстратури, зібрані з відгуків батьків у мережі facebook, ми адресували директору Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Андрію Артимовичу.

- Як батькам зареєструвати через електронну реєстратуру двох і більше дітей?

- Достатньо зареєструвати на сайті лікарні tmdkl.te.ua один кабінет на когось із дорослих. А вже при записі на прийом до педіатра вписувати прізвище, імя та по-батькові та дату народження тієї дитини, з якою ви плануєте відвідати лікаря.

Відео дня

- Чому в системі електронного запису немає можливості записати на прийом двох дітей підряд?

- Весь прийом умовно поділяється на три частини: запис по телефону чи в реєстратурі; запис на повторний прийом лікарем та запис через інтернет-сторінку закладу самим пацієнтом.

Тому для запису через сайт доступний кожний третій прийом. З 1 жовтня у тестовому режимі планується зробити їх по два (2 підряд прийоми по 15 хвилин). Проте це також не гарантує, що два записи підряд будуть весь час вільними та що хтось з однією дитиною не займе цей час.

- Чому не працює пошук лікаря за номером підписаної декларації?

- 18 серпня 2018 р.  Тернопільська дитяча міська комунальна лікарня уклала Договір про надання медичних послуг з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Таким чином, набули чинності і декларації, укладені між тернополянами та обраними ними лікарями. З 1 жовтня 2018 р. заклад переходить на форму надання послуг, визначену НСЗУ. З 1 жовтня 2018 р. он-лайн запис до лікаря буде прив’язаний виключно до наявності декларації. Ті, хто не укладуть декларації до 1 жовтня, не зможуть записатись до лікаря через інтернет-сторінку.

- Як записатись до вузького спеціаліста? Як діяти при гострих станах?

- Запис до вузького спеціаліста здійснюється виключно через дільничного лікаря-педіатра або безпосередньо у самого спеціаліста для повторного прийому. У суботу прийом чергового педіатра на всіх педіатричних філіалах поліклініки з 9.00 до 15.00. У неділю та святкові дні черговий лікар-педіатр працює в центральній поліклініці на вул.Федьковича, 16  з 9.00. до 15.00.

Також лікар-педіатр огляне вашу дитину у приймальному відділенні Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні на вул. Клінічна,1а з понеділка по п’ятницю з 20.00 до 8.00 ранку та в суботу, неділю та святкові дні з 15.00 до 8.00 ранку. Дітей з приводу травм обслуговує травмпункт тернопільської обласної дитячої комунальної клінічної лікарні по вул. Сахарова. У критичних станах для пацієнта завжди залишається можливим також виклик бригади  швидкої медичної допомоги .

- Чому виникають ситуації, коли в електронній черзі вільного часу для запису на прийом немає, а під кабінетом  у лікаря - порожньо?

- Електронна черга саме для того і створюється, щоб під кабінетом лікаря не було звичної для нас маси дітей. Відсутність черги саме і свідчить про належну роботу електронної черги.

- Чи мають технічну можливість доступу до електронної черги медичні працівники? Хто це контролює і хто за це відповідає?

- Технічну можливість доступу до електронної черги мають як працівники реєстратури, так і лікарі. Працівники реєстратури записують на прийом у день відвідування або по телефону виключно до педіатрів. На повторний прийом чи до вузького спеціаліста записує лікар у кабінеті. Це дає змогу пацієнту уникнути повторного ходіння до реєстратури. Повторний прийом до вузького спеціаліста здійснюється також лікарем у кабінеті.

Контроль в закладі за всіма організаційними процесами здійснює адміністрація поліклінічного відділу – заступник директора  з поліклінічної роботи Кучма В.Б. та завідуючі підрозділами (педіатричними філіалами та консультативно-діагностичним відділенням) . Технічний контроль здійснює системний адміністратор закладу та розробники системи.

- Чи потрібно скасовувати запис, якщо пацієнт не може прийти до лікаря у призначений час?

- Скасовувати запис дуже важливо і потрібно. Адже, якщо ви його не скасували, то фактично позбавили іншу дитину можливості відвідати лікаря. Зробити це можна у своєму електронному кабінеті, вибравши опцію «відмовитись від прийому». Або ж – зателефонувавши у реєстратуру.

- Чи отримує лікар оплату за прийом, якщо пацієнт не з'явився? Чи передбачені якісь санкції щодо тих, хто записався, не зявився і не скасував запису?

- Оплата лікаря не залежить від того, з’явився пацієнт на прийом чи не з’явився. До цього часу заклад не застосовував жодних санкцій щодо тих, хто записувався і не приходив, хоча технічна можливість блокувати таких несумлінних пацієнтів є. Ми поставили відповідне завдання перед ІТ службою.

- Що надалі буде з "живою" чергою?

- У нашому розумінні «жива» черга – це запис по телефону і безпосередньо в реєстратурі. Така можливість однозначно залишиться, оскільки не завжди у пацієнтів є доступні послуги інтернет чи мобільного зв’язку.

- Чи буде окремий запис у "день здорової дитини"?

- «Дні здорової дитини», які проводили раніше, скасовано. Чинний Наказ  МОЗ України № 149 від 20.03.2008 р. не передбачає профілактичні огляди дітям до 3 років. Тому підстав для  створення «днів здорової дитини» під час  яких оглядали б дітей до 1 року, немає. Проте, в разі підозри на виникнення того чи іншого захворювання таких дітей оглядає лікар-спеціаліст за направленням дільничного лікаря-педіатра.

Довідка. Про роботу електронної реєстратури читайте також на сайті закладу: http://www.tmdkl.te.ua/ua/news-1-1637-97-elektronna-reestratura-zapitannya-ta-vidpovidi

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Инна Харламова

    Дійсно дуже багато молодих мамочок страждають від нововедень щодо електронної реєстрації до педіатра. Я вважаю, що більш ефективно і доцільно (що значно економить вланий час і нерви) відвідувати приватного педіатра. Ми от ходимо до Кіндер Клінік https://kinderklinik.ua  Зручно, що лікар доступний 24 години 7 днів на тиждень. І завжди без зволікань можна буде записатися до вузькопрофільного спеціаліста. Без зайвої втрати часу та нервів

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up