ТОП-7 місць у Тернополі, де можна вдало провести бігове тренування

ТОП-7 місць у Тернополі, де можна вдало провести бігове тренування
  • Безперешкодна бруківка на Набережній, або трейлова дорога для відчайдухів: що для бігу оберете ви?
  • За порадами експертів ми підготували ТОП-7 місць, де можна вдало провести бігове тренування. 

Місця для бігу в Тернополі читачам "20 хвилин" рекомендують досвідчені спортсмени.

- Я бігаю близько двох років, щоправда з перервою через травму,  - розповідає тернополянка Зоряна Биндас. - Для мене гарною локацією є Набережна. Там зручно бігати навіть у негоду, немає світлофорів та можна бігати у будь-яку пору року.

Світлина від Ternopil Half Marathon.

Відео дня

Як розповідає Зоряна Биндас, вона віддає перевагу лісовим дорогам для бігу.

- Окрім спорту, такий біг приносить і естетичне задоволення, - каже спортсменка. - Там можна побачити тваринок. Це тішить. А ще тренування за межами міста, як на мене, це корисніше.  Люблю також покататись у лісовій місцевості на велосипеді. 

Спортсмен Роман Задорожний рекомендує для бігу такі локації:  Набережна, парки, кільце навколо Ставу, організована траса в Кутківецькому ліс.і

ТОП-7 місць для вдалих тренувань за версією "20 хвилин"

1. Трейлова траса у Кутківецькому лісі. 

Нещодавно у лісі над Ставом з боку Дальнього пляжу промаркували трасу та розчистили її для більш комфортного заняття спортом та велоспортом. 

Ця траса підійде для людей, які не шукають легких шляхів. Протяжність траси становить 8.86 км, набір висоти +- 200 м.

Більше про це читайте у матеріалі  за посиланням тут

2. Набережна Тернопільського ставу. 

У Тернополі сотні спортсменів взяли участь у традиційному забігу навколо Ставу

Цей маршрут підійде для людей, які планують тренування на рівній місцевості. Оптимальний маршрут від "Циганки" до "Маяка" та назад.

Неодноразово тут влаштовують спортивні змагання для бігунів. Дистанція - приблизно 8 км.

3. Дистанція навколо Ставу

Протяжність дистанції навколо Ставу - понад 10 км. 

Розпочати можна із будь-якої точка. Під час бігу можна помилуватись неймовірними краєвидами ставу, сільської місцевості околиць Тернополя та затишним містом. 

Деталі маршруту можна знайти у матеріалі нашої журналістки, яка пройшла навколо озері пішки за посиланням  тут 

4. Ліс у Петрикові

Окрім фізичного навантаження, тут можна теж помилуватись природою. Якщо любите кататись на велосипеді - цей ліс теж підійде для вас. 

Дистанція: 2.67 км, Максимальна висота: 398 м, Підйом: 175 м, Спуск: -144 м

Детальний маршрут за посиланням тут 

5. Парк "Здоров`я"

Зручна та нескладна траса для бігу на невеликі дистанції. Парк розташований у мікрорайоні "Дружба". 

Окрім бігу, тут можна розім'ятись на вуличних треенажерах, що нещодавно встановили у парку. 

6. Парк Нацвідродження

Ця локація підійде для тих, хто живе у мікрорайонах "Східний" або "Сонячний".

 Нещодавно там оновили доріжки. Окрім того, там також є вуличні тренажери, тенісний корт та футбольний майданчик. 

7. Міський стадіон

«Рухаємо Тернопіль»: Поради для початківців-бігунів від фітнес-тренера Тетяни Ніколаєвої

Розміри поля на центральному стадіоні міста - 106×72. Локація зручна для бігу на швидкість.

Воно обладнане спеціальними біговими доріжками. Проте під час масових спортивних заходів та змагань провести власне тренування не вдасться.

Як розпочати бігати

- Щоб почати бігати, особливих затрат чи навичок не потрібно, - каже фітнес-тренера Тетяна Ніколаєва. - Але докласти зусиль все таки прийдеться - зусиль для боротьби з собою. Якщо постаратись, то завдяки оздоровчому бігу можна схуднути.

Спортсменка пояснює, що починати бігати відразу – не можна. Потрібно починати хоча б з ходьби. Пройшли трошки, прискорились, трошки пробігли, але бігти не швидко. Потрібно бігти так, що вам було комфортно дихати.

Пульс потрібно тримати в діапазоні 140-165 ударів в хвилину. Щоб це було комфортно, щоб не було задишки. Це оздоровчий біг.

- Бо коли бігти швидко, то організм не встигає наповнитись киснем, і є задишка, - продовжує фітнес-тренерка. –  При оздоровчому бігу організм наповнюється киснем і якраз при такому пульсі – 140-165 ударів, для енергії беруться ліпіди, тобто жири. Бігом добре займатись для корекції фігури.

 Тренерка каже, що не обов’язково бігати зранку, бо є люди жайворонки, є сови. Потрібно вибирати для себе комфортний час.

- Під час бігу потрібно пити воду, каже Тетяна Ніколаєва. - Але невеликими ковтками, а не напиватись відразу. Бо якщо забагато, то потім буде не до бігу.

Отже, починати пробіжу з ходьби чи з прискореної ходьби. Час пробіжки починати з 15-20 хвилин і доводити до 40. Бігати тричі в тиждень або як зручно індивідуально кожному. Особливо уважно потрібно вибирати взуття для бігу. Звичайно потрібно обирати місце для бігу - траву, пісок чи спеціальне покриття. Якщо таких умов немає, то для пробіжки по асфальту потрібні хороші якісні кросівки. Це дуже важливо, зауважує фітнес-тренер. Бо при бігу йде навантаження на коліна та хребет. Бажано бігати не по загазованій території. 

А де тренуєтесь ви? Залишайте відповіді у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up