У дошкільнят з Бучача запідозрили кір - медики прогнозують ріст захворюваності

У дошкільнят з Бучача запідозрили кір - медики прогнозують ріст захворюваності
  • У групі ризику ті, хто не має щеплення. Особливо уразливі діти.
  • Перші симптоми – схожі на респіраторні захворювання. Тому одразу йдіть до лікаря.
  • Ніхто не застрахований від зараження. Ускладнення можуть закінчитись навіть летально. 

В чотирьох вихованців дитячого садочку «Теремок» з Бучача запідозрили кір.

Двох малюків госпіталізували до Бучацької райлікарні. Про це 2 червня повідомили у Державній установі «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».

  • На цей рік прогнозований ріст кількості захворюваності на кір як на Тернопільщині, так і в Україні загалом, - каже Марія Павельєва, завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України». – Уже є зафіксовані випадки захворюваності на Франківщині, в Закарпатті та інших областях.

Зараз з’явились перші підозри щодо діток у Бучачі. Лабораторний матеріал направили до Києва. Там мають підтвердити, чи спростувати наявність кору у дошкільнят.

Відео дня

Перші симптоми кору – підвищення температури тіла, загалом стан як при ГРЗ, кажуть медики. А вже за кілька днів може з’явитись поетапне висипання, починаючи з голови, далі шия, тулуб.

  • Ми не говоримо наразі про епідемію, - каже Марія Павельєва. – Однак, за прогнозами, ріст захворюваності буде.

При найменшому погіршенні стану потрібно обов’язково звертатись до медиків. Ризик захворіти високий, враховуючи, що кір передається повітряно-крапельним шляхом. Тому загрожує як діткам, так і дорослим.

  • Єдиним захистом є щеплення, - каже пані Марія. – А у нас величезна кількість незахищеного населення. Відповідно, ніхто не застрахований від зараження.

Ускладнення від кору може бути у вигляді корової пневмонії і призвести навіть до летальних випадків.

  • Група ризику – не щеплені як діти, так і дорослі, - ті, хто не має імунітету, захисту, - каже пані Павельєва. - Найчастіше на кір хворіють діти.

Довідка

Щеплення від кору малюкам проводять у 12 місяців, а потім 6 років.

Кір — гостра інфекційна хвороба.

Вона характеризується загальною інтоксикацією, підвищенням температури тіла, катаром слизових оболонок дихальних шляхів та кон'юнктив, наступною появою плямисто-папульозного висипу, що покриває шкіру хворого.   
Збудник кору — фільтрівний вірус, нестійкий у навколишньому середовищі.
Джерелом інфекції є хворий на кір.

Найбільша заразність спостерігається в початковому катаральному періоді та в перші дні висипання. Шлях передачі кору — повітряно-крапельний на значні відстані (через коридори, сходові клітки в сусідні кімнати та квартири). Передача кору через предмети та третю особу у зв'язку з нестійкістю збудника не відбувається.

За інф. сайту міськлікарні №3

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дмитро Бала

    виконуєм такі види робіт: •влаштування підвісних стель; •малярні роботи; •монтаж гіпсокартонних конструкцій; •укладання плитки; •інші ремонтно-будівельні роботи. На сьогоднішній день займає впевнені позиції в області монтажу гіпсокартонних конструкцій та влаштуванню підвісних стель, забезпечивши собі авторитет та довіру замовників. Власний практичний досвід дозволяє запропонувати нашим клієнтам широкий спектр послуг, індивідуальний підхід та гарантію якості. Постійний контроль якості виконаних робіт - основний принцип роботи нашої бригади. Ми в стислі терміни можемо організувати роботу на будь-якому будівельному об’єкті житлового, адміністративного або промислового призначення. Роботи виконуються в межах погоджених замовником термінів і цін. Також ми легко орієнтуємось і прекрасно знаєм всі доступні матеріали та маємо велику базу постачальників будівельних матеріалів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up