У МОЗ розповіли, як будуть вакцинувати українців від коронавірусу

У МОЗ розповіли, як будуть вакцинувати українців від коронавірусу

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає, що в другій половині 2021 року вакцина від коронавірусу буде доступнішою.
 

В Україні після отримання вакцини проти коронавірусу розпочнеться перший етап вакцинації від COVID-19. Робити щеплення будуть мобільні бригади, котрі виїжджатимуть за адресою, або можна буде самому піти до спеціалізованого кабінету.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів під час онлайн-дискусії "Вакцинація. Корупція. COVID-19", передає ТСН.

"Ми повинні розуміти, що кабінети щеплень, які масово відкривалися, до прикладу, в Берліні в Ізраїлі, тут питання знову ж таки в отриманні першої великої партії з температурою зберігання -80 градусів і за технологіями, які раніше ніколи не використовувалися в кампаніях імунопрофілактики. Тому всі робили ці центри, наближуючи їх до великих складів, де зберігаються імунобіологічні препарати на довгостроковий термін. Надалі є плюси і мінуси таких компаній", — пояснив Ляшко.

Відео дня

За його словами, Україна врахувала ці критерії, а також досвід іноземних країн, тому у МОЗ вважають, що в Україні доречніше започатковувати компанію через кабінети щеплень при амбулаторіях і центрах первинної медико-санітарної допомоги.

"Паралельно з цим будуть працювати мобільні бригади, які виїжджатимуть в заклади охорони здоров'я, соціальні установи, в організовані колективи — це можуть бути школи, великі підприємства тощо, де буде чіткий список, визначена кількість доз і як працювати. На одну мобільну бригаду розраховується кількість проведених щеплень, це близько 100 на добу. У той час, як в пунктах щеплень, менше, але там доступність буде більша. Але всі матимуть доступ", — розповів Ляшко.

Ляшко додав, що люди матимуть можливість дізнатися, де найближчий до їхнього місця проживання пункт вакцинації, прийти туди і зробити щеплення. Він зазначив, що досить позитивна річ для людей похилого віку.

Водночас він висловив думку, що в другій половині 2021 року препаратів від коронавірусу на ринку буде значно більше і їхня ціна буде меншою. Це, з його слів, дозволить вакцинувати більшу кількість людей.

Читайте також На Тернопільщині відкрили кабінети для проведення щеплень проти COVID
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач44

    Вакцина російська ' супутник'?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up