У Тернопільській лікарні №2 відкрили ендоскопічний кабінет

У Тернопільській лікарні №2 відкрили ендоскопічний кабінет
  • На базі поліклінічного відділення Тернопільської міської лікарні №2 відкрився та працює ендоскопічний кабінет для обстеження амбулаторних пацієнтів.
  • Тут можна пройти діагностику, яка допоможе обстежити внутрішні органи й оцінити їх стан, навіть виявити онкологічні захворювання на ранніх стадіях.

 

На базі ендоскопічного кабінету у поліклініці пропонують проведення гастроскопії, колоноскопії та бронхоскопії, розповідають у Тернопільській міській лікарні №2.

Ці обстеження можна проводити як з седацією, так і без неї, – говорить лікар-хірург, ендоскопіст КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» Тетяна Сімора. –  Використання седації, тобто медикаментозного сну, полегшує усі неприємні відчуття, які можуть виникати під час процедури. Також дозволяє пацієнту в абсолютно комфортних умовах пройти таке обстеження.

Відео дня

Лікар додає, що на базі медзакладу використовується сучасне діагностичне обладнання, а саме: ендоскопічна відеосистема Evis Exera II Olympus CV-180. Цей апарат дозволяє обстежити та детально оглянути внутрішні органи людини: стравохід, шлунок, дванадцятипалу кишку та кишківник, й оцінити найменші зміни.

Лікар-ендоскопіст Іван Остафійчук зазначає, що така апаратура дозволяє отримати ендоскопічне зображення високої якості, а саме HD. За його словами, наявна методика цифрової хроноскопії. Саме ця методика дозволяє лікарям виявити ранні стадії онкологічних захворювань.

Медики акцентують на важливості скринінгових обстежень. Такі проводяться пацієнту при відсутності скарг і симптомів, дозволяють виявити передонкологічне захворювання.

– Скринінгова гастроскопія та бронхоскопія показані пацієнтам з 50-річного віку, один раз на рік. А скринінгова колоноскопія показана пацієнтам при досягненні 40-річного віку. Термін проведення колоноскопії в подальшому визначається після скринінгового обстеження, оскільки ми орієнтуємось на виявлені зміни, – зазначає Тетяна Сімора.

Іван Остафійчук додає, що окрім діагностики, у кабінеті будуть виконуватись і лікувальні процедури, а саме: видалення сторонніх тіл з кишково-шлункового тракту, лікування варикозно-розширених вен стравоходу, зупинка кровотечі верхніх та нижніх відділів шлунково-кишкового тракту, ендоскопічний татуаж та інші.

Лікарі розповідають, що до апаратів кабінету підведена киснева точка, тобто є можливість подавати кисень пацієнтам.

– Також ми маємо СО2-інсуфлятор, можемо використовувати його у виконанні оперативних втручань. Тобто ми зможемо з його допомогою абсолютно безпечно видаляти великі новоутворення, – стверджує лікар-ендоскопіст.

Рекомендую вам не зволікати і не нехтувати своїм здоров’ям, проходити рекомендовані обстеження за нормативними термінами. Всі ці обстеження ви можете пройти на базі Тернопільської міської лікарні №2, – акцентує Тетяна Сімора.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що Тернопільська обласна лікарня отримала нове обладнання від міжнародних благодійників: апарати для наркозу та спостереження за пацієнтами під час операцій, два діалізні апарати, транспортні матраци, транспортні апарати штучної вентиляції легень. Також повідомляли, як 15-річному Максиму з Тернополя вперше в Україні провели операцію на мозку з пробудженням.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up