У тернопільському садочку в дітей - сальмонельоз?

У тернопільському садочку в дітей - сальмонельоз?
  • В ході епідрозслідування встановлено, що збудник був занесений в садок із сирою свининою, яку використовували для приготування страв.

  • Завідуюча садка стверджує, що четверо дітей мали саме кишкову інфекцію і про це вона має документи від медиків. Про сальмонельоз не йдеться.

  • Не знаю подробиць, але чула, що в 14 садку п’ятеро дітей захворіли на сальмонельоз, - розповіла телефоном читачка Наталія. – Перша дитина нібито захворіла ще наприкінці вересня. Але ніде ніякої інформації. Всі мовчать.

Двоє дітей захворіли, ще двоє – перебували у контакті. Ще одне дошкільнятко було  носієм. Про це редакцію повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в області. А також запевнили, що проводять розслідування. 

  • Станом на 9 жовтня фахівцями розшифровано спалах сальмонельозу у дошкільному навчальному закладі м. Тернополя, в результаті якого постраждало 5 дітей, - повідомили в ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".  

В ході епідрозслідування встановлена основна причина спалаху - сальмонела (Salmonella enteritidis). Збудник був занесений в садок із сирим м’ясом свинини. Його  використовували для приготування страв.

  • Нами, лабораторно підтверджено ідентичність виділеного збудника від хворих та із сировини, - кажуть у Лабораторному центрі. - Завдяки своєчасній організації комплексу необхідних протиепідемічних заходів, вогнище інфекційного захворювання в ДНЗ локалізовано, повторні випадки - не реєструються.

Завідуюча дитсадком №14 Орися Мохорук стверджує: ні про який сальмонельоз не йдеться! І четверо дітей мали кишкову інфекцію. Звернулись до лікарні. Двох госпіталізували, батьки ще двох від госпіталізації відмовились.

Відео дня
  • У дітей була кишкова інфекція, - стверджує Орися Мохорук. - В мене є офіційне заключення лікарів про це. Коли лабораторний центр проводив перевірку, брали мазки, виявили одну дитину–носія сальмонельозу. Проте дитина не скаржилась на погане самопочуття.

Двоє діток, які перебували в лікарні по 2-3 дні, вже одужали. Їх виписали з медзакладу. Четверо дітей, які мали кишкову інфекцію, садок на час хвороби не відвідували. Після повного одужання повернулись до дитячого закладу, стверджує Орися Мохорук.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробік 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up