У Тернополі дозволили партнерські пологи, але в окремих випадках. Що варто знати

У Тернополі дозволили партнерські пологи, але в окремих випадках. Що варто знати

9 липня міський штаб дозволив відновити партнерські пологи під час карантину, але лише в окремих випадках та за певних умов.

На засіданні штабу було прийняте рішення дозволити партнерські пологи у особливих випадках (згідно рішення консиліуму) за умов дотримання карантину та за певних вимог до партнера (обов’язкове тестування партнера на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції або методом імуноферментного аналізу ІФА IgM з дотриманням умов самоізоляції з моменту відбору матеріалу до настання пологів (не більше 72 год) та наявності засобів індивідуального захисту (маска чи респіратор, захисні рукавички, екран чи окуляри).

Нагадаємо, через карантин в Україні заборнили партнерські пологи. Згодом у Тернополі зареєстрували петицію на сайті міськради щодо скасування заборони та з проханням довзолити перебувати партнеру біля породіллі.

"Вже більше десяти років як партнерські пологи стали звичною практикою у наших пологових, деякі жінки навіть не уявляють появу на світ своєї дитини без чоловіка, жінкам дійсно важливо мати поруч близьку людину, щоб не народжувати у страху і на самоті.
Та партнерські пологи - це не лише забезпечення психологічної підтримки для жінки, а й доведене зменшення кількості медичних втручань (народжень шляхом кесаревого розтину, інструментальних пологів зокрема). А діти в результаті народження з партнерською підтримкою мають вищі показники здоров'я", написала жінка у своєму зверненні.

Відео дня

Та попросила повернути партнерські пологи у м. Тернопіль, скасувати відповідні заборони та зазначити безпечні умови для їх проведення під час епідемії COVID19.

"Відновлення практики партнерських пологів у Тернополі дійсно можливе. Звісно, необхідно передбачити додаткові заходи безпеки - контроль стану здоров'я партнера, обов'язкове використання засобів індивідуального захисту (маска тощо), миття чи дезінфекція рук, безперервне перебування з породіллею, щоб забезпечити не лише підтримку породіллі, а й захист медичних працівників", зауважила авторка петиції.

Петиція набрала більше 300 голосів, відповідно її розглянули на засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:25 Тернопільска модель, студентка ЗНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up