У Тернополі почастішали випадки педикульозу

У Тернополі почастішали випадки педикульозу

За останні два роки частіше почали фіксувати випадки педикульозу, повідомляє лікар-епідеміолог Оксана Олійник. Особливо ця проблема часто виникає серед дітей, які контактують одне з одним в школах. А заразитися паразитами може кожен в місцях скупчення людей.

Лікар зазначає, що випадки педикульозу почастішали навіть серед тих дітей, які дотримуються  гігієни. Це пов'язано з тим, що комахи віддають перевагу тим людям, які часто миють волосся і у яких шкіра на голові, відповідно, чиста, так паразитам легше смоктати кров.

Заразитися паразитами можна будь-де: у громадському транспорті, в супермаркеті, на ринку та інших місцях масового скупченнях людей. Проблемі із завошивленням сприяють недотримання правил особистої гігієни, міграція.

За словами лікаря-епідеміолога, розповсюджуються паразити, переповзаючи з однієї людини на іншу під час безпосереднього контакту (за 1 хвилину воші долають 20 см); а також при користуванні спільними речами: одягом, білизною, головними уборами, гребінцями, щітками для волосся.

Відео дня

Як зазначила Оксана Олійник, на тілі людини паразитують три види вошей: головні, платяні та лобкові. Платяні та головні воші є переносниками висипного тифу, волинської гарячки і поворотного тифу. Головна воша найчастіше живе у волосистій частині голови, в основному на скронях, потилиці, тімені.

На сьогоднішній день, існує багато косметичних препаратів від педикульозу, проте Оксана Олійник каже, що такі засоби повністю вирішити проблему не можуть: яйця вошів все-одно потрібно вибирати руками. Тому вирішити швидко проблему з педикульозом досить складно.

Тому, щоб уникнути педикульозу, потрібно пам'ятати про його профілактику. Оксана Олійник говорить, що у боротьбі з поширеням захворювання потрібно:

  • дотримуватися санепідрежиму та поточної дезінфекції у гуртожитках, готелях, саунах, перукарнях, школах, ДНЗ та ін. організованих колективах;
  • залучати до роботи з профілактики педикульозу медичних працівників міста, вчителів загальноосвітніх шкіл, вихователів навчально-виховних закладів, батьків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up