Українці назвали головні причини відмови щепитися від COVID

Українці назвали головні причини відмови щепитися від COVID

У квітні 2021 року серед тих, хто не хоче робити щеплення, 40% заявили, що вакцини від COVID-19 ще недостатньо перевірені. Друга за популярністю відповідь - недовіра вакцинам, які зараз є в Україні (33%).

Про це свідчать дані опитування КМІС, передає РБК України

Крім того, 20% заявили, що "наслідки від вакцини можуть бути гіршими, ніж від COVID", а 17% не довіряють будь-якій вакцинації.

Українці назвали головні причини відмови щепитися від COVID

Відео дня

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування 13-15 квітня 2021 року серед 2001 респондентів по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Опитування проведене методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 2,4%.

Нагадаємо, у квітні 2021 року 43% українців були готові зробити щеплення від COVID-19 у найближчі декілька місяців. Відповіли, що не готові, 52% респондентів.

Додамо, Україна отримає додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer, – Максим Степанов

МОЗ домовився про постачання вдвічі більшої партії вакцин Pfizer протягом поточного року. Відповідний контракт з американською компанією підписав очільник міністерства Максим Степанов. За його словами, переговори були важкими, але результат того вартий. У сумі законтрактованих вакцин вистачає для того, щоб щепити більшість українців цього року.

Тобто загалом Україна отримаємо 20 млн (якщо бути точним, то 20 млн 1150) доз вакцини Pfizer протягом цього календарного року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • СТУГНА П

    Питання в тому де всі ці Шмигалі і Степанови будуть брати кошти на закупівлю вакцини Pfizer . Минулого року з ковідного фонду фактично розікрали всі гроші під виглядом великого будівництва ,що всякі Тимошенко ,Юзики могли хати за 10 мільйонів собі купити і переписати на своїх дружин . А  ще підприємцям пороздавали по 8000 грн ,а на лікування людей з ковідом вже не вистачило грошей ,що люди зараз купляють все і балони з киснем і концентратори і на ліки витрачають 50-60 тис. грн .
  • СТУГНА П

    Ось і показник того чому у нас низька кількість вакцинації . Ефективність вакцини низька 50-60% хоча чітко заявляли ,що вакцини будуть закуповуватися з ефективністю не меньше 75% . Результат очевидний вирішилли політики часів януковича підзаробити через різні прокладки. У людей зараз є недовіра до вакцинації ще й тому ,що наші політики на зимові свята ,таємно і в приватній клініці ширнулися вакциною Pfizer за 3000 євро . Справу фактично замяли . Ця некомпетентна влада взагалі провалила все і закупівлю вакцини ,і не організувала на високому рівні вакцинацію . Ніхто не відповів за Буковель ,ніхто не відповів за закупки медичного обладнання за завищеними цінами ,ніхто не відпові за вивіз масок до Італії  і за спекуляцію під час пандемії . Хто дає гарантію ,що ця індійська вакцина буде стійка до нових штамів . Треба закривати кордони і ретельно перевіряти тих хто повертається з багатьох країн , бо нас після свят ще чекає чергова хвиля з мутованим індійським коронавірусом .
  • Igor Step

    що можна чекати від людей які обирають собі  президентом клоуна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up