В аптеках зможуть робити профілактичні щеплення

В аптеках зможуть робити профілактичні щеплення

Це нововведення має на меті зробити профілактичні щеплення більш доступними для населення, розширюючи мережу пунктів вакцинації та забезпечуючи додаткові можливості для здійснення цієї важливої процедури.

Уряд постановою від 27 лютого 2024 р. № 213 вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики. Постанова набере чинності через три місяці з дня її опублікування. 

Ліцензійні умови доповнено новим пунктом 18-1, який дозволяє проводити профілактичні щеплення в аптечних закладах за умови дотримання таких вимог:

1) наявність ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики, відкриття медичного кабінету без дотримання вимог підпункту 1 пункту 12 цих Ліцензійних умов, що діє відповідно до положення про такий кабінет;

Відео дня

2) наявність ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами;

3) проходження фармацевтичними працівниками (фармацевтами, фармацевтами клінічними) спеціальних щорічних навчань з питань вакцинації, правил організації і техніки проведення щеплень, а також набуття навичок надання домедичної допомоги при невідкладних станах.

Нещодавно «20 хвилин» розповідали про нововведення, яке з’явилися в обласному шкірно-венерологічному диспансері. На склі в реєстратурі ми побачили оголошення для пацієнтів: «Адміністрація диспансеру повідомляє, що надання медичних послуг проводиться згідно з прейскурантом». Причина – припинення фінансування від Національної служби здоров’я України.

 

Читайте також:

Усі послуги в шкірвендиспансері – лише за гроші. Заклад реформують: деталі дізналися «20 хвилин»

Тернопільська лікарня співпрацюватиме з найбільшою європейською клінікою

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up