У Тернопіль іде новий штам вірусу грипу "Мічиган". Імунітету до нього поки немає

У Тернопіль іде новий штам вірусу грипу "Мічиган". Імунітету до нього поки немає

Цього року тернополянам доведеться боротися з трьома штамами грипу: "Гонконг", "Брісбен" та "Мічиган", з яким в Україні ще не стикалися.  В групі ризику - діти, вагітні, пенсіонери, хворі на цукровий діабет та люди із зайвою вагою.

В Україні цього року циркулюватиме новий штам вірусу грипу "Мічиган", якого у нас раніше не було. Цей штам є доволі агресивним підвидом "свинячого грипу", який може призвести до важких ускладнень і навіть до летальних випадків, наголошують медики. 

- За прогнозами МОЗ цього року тернополяни хворітимуть на такі штами вірусів грипу: "Гонконг", "Брісбен" та "Мічиган". Останній подібний  за своєю структурою до А H1N1 "Каліфорнія", більш відомого як свинячий грип. Просто він мутував в новий штам "Мічиган", - завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань  «Тернопільського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України» Марія Павельєва. - Наше населення ще не стикалось з цим підвидом вірусу, відповідно в населення нема до нього імунітету. "Мічиган" вже реєстрували в південних областях, і він дуже швидко поширюється, тому очікуємо його і в нас. Але як він поводитиметься в нашій області ми не знаємо.

За прогнозами саме через цей вірус кількість хворих зросте на 14% в порівнянні з минулим епідсезоном. Наразі "Мічиган" ще не був зафіксований на території області, бо ще не проводилося жодного лабораторноого дослідження.

Відео дня

Цього року «Мічиган» уже циркулював в Австралії й фахівці охорони здоров'я кажуть, що країна пережила важкий сезон грипу. Від нього, за попередніми даними, померло 73 особи.

Як зазначають експерти, в останні тижні захворюваність на грип на території області невпинно зростає, особливо серед дітей, але поки кількість хворих не перевищує епідпоріг. 

Єдиною профілактикою грипу є вакцинація, наголошують медики. В нові вакцини будуть включені усі три штами вірусу. Передусім радять зробити щеплення людям, які входять до групи ризику, а також батькам і близьким родичам маленьких дітей. І  в жодному разі не боротися з грипом за допомогою антибіотиків, бо вони не діють на віруси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Irinka Stylna

    кожного року лякають нас грипом як дітей бабайком))) я канєшно не медик, але як можна робити вакцину від грипу,ЯКОГО ЩЕ НЕ БУЛО і ніхто ним не хворів і ніхто не знає шо воно таке!? грипу не було а вакцина є....цікаво.

    бурундук reply Irinka Stylna

    грип був в інших країнах, а вакцина закордонна. шо не понятно?
  • Сергій Ємельянов

    А чому тільки в Тернопіль. Ви зачухали неправдивою інформацією. Сама гнила область на Україні - це Тернопільська.

    бурундук reply Сергій Ємельянов

    так де написано, що інші області грип омине? це само собою понятно. але думаю не такий страшний той грип, як його малюють
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up