У Тернополі лікарі не платитимуть за проїзд в маршрутках. Як добираються ті, хто живе за містом

У Тернополі лікарі не платитимуть за проїзд в маршрутках. Як добираються ті, хто живе за  містом

Під час карантину громадський транспорт міста перевозить лише людей зі спеціальними посвідченнями. У міськраді вирішили: медики на час карантину за проїзд не платитимуть.

Із 17 березня рішенням сесії скасували рейси міжміських та міжобласних автобусів. Із 21 березня не курсує за звичними рейсами і міський транспорт. 

Проте для людей, які і в час карантину залишаються на робочих місцях, розробили спеціальний графік перевезень. Його можна переглянути за посиланням тут

Право на проїзд мають лише працівників медичних установ, аварійних та комунальних служб, правоохоронців та інших служб, які повинні забезпечувати життя міста в умовах карантину. 

Відео дня

Видадуть електронні квитки

На засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради 25 березня прийняли рішення про те, що медики мають їздити у громадському транспорті безкоштовно. Для цього їм видадуть неперсоніфіковані електронні квитки.

- Ми хочемо, щоб медичні працівники всіх державних закладів, а також сімейні лікарі, які будуть задіяні до роботи з хворими, їздили безкоштовно в громадському транспорті, - сказав міський голова Сергій Надал. - Вони отримають неперсоніфіковані карточки. Якими, у комплекті з посвідченням особи, буде надано право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті. 

За словами міського голови, уже формуються списки, а карточки вже практично готові. 

Як доїжджають ті, хто живе за межами міста

Люди із інших населених пунктів, які працюють в Тернополі, і досі не мають, чим доїхати на роботу. 

- Поки що спецрейсів для людей із сіл немає, - кажуть медики лікарні швидкої допомоги в Тернополі. Але нам обіцяють вирішити це питання. 

Практично у кожному місті України люди домовились, що медики одягатимуть на руки жовті стрічки, щоб люди бачили їх між іншими та зупинялись підвозити, коли помітили на узбіччях. У Полтаві медики на вулицях носитимуть ж…

- Деякі лікарі вже знають, що є така акція, але, на жаль, не всі люди розуміють, що ці стрічки означають, - каже Ганна Мончак - Окрім того, важко повідомляти, але є люди які користуються цим. Бо ми ж розуміємо, що стрічку одягнути може будь хто, кому швидко треба на роботу. 

Нагадаємо, раніше у Тернопільській ОДА запевнили, що у  населених пунктах вирішують це питання індивідуально, і перші результати вже є.

Тим часом люди охоче зголошують підвозити на роботу лікарів. У соцмережах люди повідомляють про відродження групи "Підвезу. Тернопіль", яку створили у 2018-му під час "Транспортної революції"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up