В Україні дозволили вакцинувати громадських діячів поза чергою. Що це означає?

В Україні дозволили вакцинувати громадських діячів поза чергою. Що це означає?

З метою популяризації вакцинації серед населення, в Україні дозволили щеплювати громадських діячів проти COVID-19, коли існують залишки доз вакцин.

1 березня 2021 року, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав Наказ, яким дозволяють з початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів з метою популяризації імунізації проти коронавірусної хвороби.

Вакцина Covishield/AstraZeneca поставляється в Україну у багатодозних флаконах. Кожен флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона, вакцина  має бути використані протягом 6 годин, скільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. В таких випадках, невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Читайте також: Зайве у сміття? Ми дізналися, що роблять з невикористаними дозами вакцини від COVID-19
 

Відео дня

З метою зниження ризиків недовикористання вакцини з вже відкритих флаконів, згідно з наказом, громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот, тощо рекомендовано вакцинувати у випадках, коли під час вакцинальної сесії проти COVID-19:

  • зафіксована відмова від вакцинації серед тих людей, які попередньо давали згоду на щеплення
  • виявлено протипоказання до вакцинації у тих, які прийшли на вакцинальну сесію
  • кількість людей, що вакцинуються в день роботи мобільної бригади недостатня для повного використання (10 доз з одного флакону) всіх відкритих флаконів з вакциною

Читайте також: Вакцинація від коронавірусу: як записатися на щеплення


Нагадаємо, що вакцинація проти COVID-19 розпочалася 24 лютого 2021 року Україну із прибуттям першої партії вакцини AstraZeneca/Covishield виробництва Serum Institute of India (Інститут сироватки крові, Індія) у кількості 500 тис. доз.

Згідно з Дорожньою картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні, імунізація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.
На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами. На другому до них долучаться пункти щеплення.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up