Розпочалась вакцинація проти COVID людей у віці 65+. Як записатися на щеплення жителям Тернопільщини

Розпочалась  вакцинація проти COVID людей у віці 65+. Як записатися на щеплення жителям Тернопільщини
  • У Тернопільській області з 28 квітня працюватимуть 57 пунктів щеплення, в яких можна вакцинуватися проти COVID-19.
  • В МОЗ закликають допомогти своїм рідним та близьким записатися на щеплення.

 

В Україні розпочалась  вакцинація проти COVID-19 людей, старших 65 років. Пріоритет надається людям найбільш похилого віку та людям, які мають неінфекційні хронічні захворювання. Зокрема, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хвороби органів дихання та нирок, повідомляє пресслужба МОЗ.

В МОЗ закликають допомогти своїм рідним та близьким записатися на щеплення.

— Розкажіть їм, чому важливо вакцинуватися проти COVID-19. Адже вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити їх від коронавірусної хвороби, — йдеться у повідомленні пресслужби.

Відео дня

На Тернопільщині працюватимуть майже 60 пунктів щеплення

У Тернопільській області з 28 квітня працюватимуть 57 пунктів щеплення, в яких можна вакцинуватися проти COVID-19, повідомляє пресслужба ТОДА. Всього в Україні працює 2127 таких пунктів.

Усі вони розташовані в закладах охорони здоров’я, що надають медичні послуги, й обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю.

Наразі в пунктах щеплення розпочинається вакцинація людей віком 65+. На щеплення можна записатися через сімейного лікаря або реєстратуру пункту щеплення. Знайти адресу та телефон найближчого до вас пункту щеплення можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Для проведення вакцинації необхідно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код.

Щеплення проводитимуть вакциною AstraZeneca-SKBio, 367 200 доз якої Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX. Також цією вакциною щеплюватимуть тих, хто повинен отримати другу дозу вакцини AstraZeneca вже у травні.

Вакцина AstraZeneca-SKBio, вироблена в Південній Кореї, є ідентичною за складом і технологією виробництва та взаємозамінною до AstraZeneca/CoviShield, що виготовлена за ліцензією в Індії. Тому ті, хто отримав першу дозу AstraZeneca/Covishield, може зробити друге щеплення вакциною AstraZeneca-SKBio.

Зараз в Україні щеплюють медиків і працівників закладів охорони здоров’я, мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, учасників Операції об'єднаних сил на Сході України, людей старших 65 років, соціальних працівників, священнослужителів, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році, освітян, які залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Якщо ви не належите до пріоритетних груп вакцинації проти COVID-19, то можете записатися до списку очікування на вакцинацію за допомогою застосунку чи порталу «Дія» або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19.

Довідка

За даними МОЗ, в Україні 558 716 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії, з них отримали 1 дозу – 558 714 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 9 осіб (із них 2 особи отримали 1 дозу за кордоном.

За минулу добу в Україні проти COVID-19. щеплено 19 590 людей.

Станом на 27 квітня 2021 року до листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 498 890 людей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up