В Україні розпочинається вакцинація від Covid-19. Перша партія вакцин уже надійшла

В Україні розпочинається вакцинація від Covid-19. Перша партія вакцин уже надійшла
  • В Україну з Індії прибула перша партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield). 
  • 24 лютого в країні почнеться вакцинація від коронавірусу.

Після завершення вхідного контролю, партія вакцини буде розфасована для областей. 24 лютого зранку 11 автомобілей доставлять дози вакцини до обласних складів, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає РБК Україна.

 

"Після цього мобільні групи беруть вакцину зі складу і їдуть в заклад охорони здоров'я... Вакцинація починається саме з працівників закладів охорони здоров'я. Вакцинацію плануємо розпочати вже завтра", - повідомив він.

Відео дня

За його словами, буде декілька етапів вакцинації. На першому етапі будуть щеплювати мобільні бригади, а на другому - мобільні бригади і кабінети щеплення.

Нагадаємо, AstraZeneca/Oxford - це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведської компанією AstraZenecа. Вакцина, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну назву Covishield. Вона схвалена ВООЗ для екстреного застосування, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

22 лютого 2021 року Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало цю вакцину для екстреного застосування.

Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини. Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.

Читайте також: Українці можуть записатись в чергу на вакцинацію від Covid-19. Як та коли це зробити
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up