В українські аптеки відправили велику партію вакцини від грипу

В українські аптеки відправили велику партію вакцини від грипу

Українці зможуть вибрати корейську або французьку вакцини.

Понад 114 тисяч доз вакцини від грипу вже поїхали в українські аптеки. Ще більш ніж 150 тисяч надійдуть у продаж найближчим часом. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

— Готуємося протидіяти сезонним хворобам і закликаємо всіх чинити так само. Починати варто з найефективнішого захисту — вакцинації проти грипу, — йдеться у повідомленні.

у Мінздоровʼя наголошують, що ВООЗ щороку оновлює рекомендації щодо складу вакцини окремо для південної та північної півкуль. Цього сезону вакцини для північної півкулі будуть захищати проти чотирьох штамів вірусу: 

Відео дня
  •  A/Victoria/4897/2022 (H1N1) pdm09;
  •  A/Darwin/9/2021 (H3N2);
  •  B/Austria/1359417/2021 (лінія B/Victoria);
  •  B/Phuket/3073/2013(лінія B/Yamagata).

Одна з вакцин — корейського виробництва — вже пройшла державний контроль якості і надійшла до аптек. Ще одна — французька — перебуває на лабораторному контролі.

Додамо, щороку в Україні реєструють майже 6 млн інфекційних захворювань, 98% з них припадає на грип та ГРВІ. Зростання захворюваності традиційно очікують на початку жовтня. 

Вакцинуватися від грипу можна упродовж всього епідсезону.

Нагадаємо, новий варіант коронавірусу (BA.2.86) «Pirola» вперше зафіксували в Ізраїлі. Зараз у світі виявили майже 100 тисяч спричинених ним випадків захворювання. Йдеться, зокрема, про випадки у Великій Британії, США, ПАР, Швеції, Франції, Португалії, Канаді, Таїланді, Швейцарії та Австралії. В Україні новий штам коронавірусу наразі не виявлено.

 

Читайте також:

Що робити з COVID-сертифікатами після скасування карантину і що з вакцинацією: роз'яснення МОЗ

Ковід став сезонним захворюванням, як грип: що треба знати про інфекцію

Чим небезпечний Covid-19 для тернополян та як захистити себе: поради медиків

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up