Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF від 16.04.2020 року № 2020.1664 щодо SALMONELLA ENTERICA SER. ENTERITIDIS (PRESENCE/25G) в замороженому м'ясі курячому механічного обвалювання з Польщі (storage - AMP Logistyka Sp z o.o., PL 14201101 WE, Plonsk; виробник - Cedrob S.A., PL 14023901 WE Ujazdówek, Ciechanów; farmer - Hanna i Marcin Śliwińscy Sp.
Jawna Kozielsk, Kuczbork; producer - Zaklady Miesne "Czaplicki" Sp. z o.o., Mlawa), які постачалися в окремі держави-члени ЄC (Литви) та до України.
Просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного товару в обігу (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10).
Довідка: Сальмонела — рід грам-негативних бактерій, родини ентеробактерій, що спричинюють черевний тиф, паратифи і сальмонельози.
Сальмонели стійкі до дії високих температур – для повної гарантії знищення сальмонел у шматках м’яса вагою 200– 300 грамів його необхідно варити протягом 2,5–3,5 годин.
Читайте також: Тиждень без м'яса: чи вплинув експеримент на стан крові та як без м'яса люди живуть рокам
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 28 від 9 липня 2025
Читати номер