Відтепер отримати медикаменти за програмою "Доступні ліки" можна лише за електронним рецептом (адреси)

Відтепер отримати медикаменти за програмою "Доступні ліки" можна лише за електронним рецептом (адреси)

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 року, з 1 квітня Урядова програма «Доступні ліки» перейшла в адміністрування Національної служби здоров’я України.

Це означає, що відтепер реімбурсація лікарських засобів за програмою «Доступні ліки» в Україні, та в Тернополі, зокрема, здійснюється виключно за електронними рецептами, виписаними сімейними лікарями, терапевтами чи педіатрами, з якими пацієнти заключили декларації.

У Тернополі перший такий електронний рецепт за урядовою програмою "Доступні ліки" днями був виписаний працівниками комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Перехід програми до Національної служби здоров’я України дозволяє пацієнтам отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ, без прив'язки до місцевості, де цей рецепт був виданий. Відтак, програма стала ще доступнішою для пацієнтів.

Відео дня

Важливо! Пацієнт повинен звернутися саме до свого лікаря. Якщо ви ще не підписали декларацію, це варто зробити. Без декларації скористатися програмою «Доступні ліки» буде неможливо.

Нагадаємо, жителі Тернопільської міської територіальної громади можуть підписати декларацію про надання первинної медичної допомоги за наступними адресами:

 

вул. Острозького, 6

Амбулаторії  №№1, 2, 3, 4

вул. Волинська, 40

Амбулаторія № 5

вул. Петриківська. 25А

Амбулаторія № 6

вул. Золотогірська. 12

Амбулаторія №7

вул. Ст.Бандери. 72

Амбулаторія № 8

вул.Купчинського, 14

Амбулаторії № 9, 10, 11, 12, 13

вул. Куліша, 7

Амбулаторія № 14

вул. Курбаса, 6

Амбулаторія № 15

вул. Бродівська, 50б

Амбулаторія № 16

 

с.Малашевці, вул.Стрілецька,11

  Амбулаторія №17

Інформацію про сімейних лікарів, які надають первинну медичну допомогу в КНП "ЦПМСД" (м.Тернопіль), можна отримати на сайті закладу у розділіі «Лікарі центру».

На сайті Центру також розміщений список аптек-учасників урядової програми реімбурсації "Доступні ліки" у м. Тернополі та покрокова інструкція, як отримати ліки за електронним рецептом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up