Як підготувати організм до зустрічі Нового року: поради дієтолога

Як підготувати організм до зустрічі Нового року: поради дієтолога

Навіть найстійкіші прихильники здорового способу життя не проведуть Новорічну ніч без новорічних страв та напоїв.

Їсти-пити опівночі і ще плюс пів ночі -- це непросте випробування для тіла. Тому, поки ще в запасі є декілька днів до "часу Х", можна ефективно до нього підготуватися, щоб печінка була "готовою" працювати в посиленому режимі, радить відома лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

Отже, правила наступні.
1. #Вода -- випивайте склянку ледве теплої води, можна з декількома краплями соку лимона перед кожним прийомом їжі.
2. #Прийомів #їжі в ці дні має бути 2-3, ніяк не більше. Кожен додатковий перекус заставляє печінку виробляти ферменти-детоксиканти і сприяє росту інсуліну, що не лише стимулює голод і переїдання, але стимулює розвиток запальних процесів. Дво-разовий прийом їжі дає відпочинок підшлунковій залозі.
P.S. Рекомендації не стосуються ослаблених, післяопераційних та інших людей, зокрема із загостренням запалень органів травлення.
3. З кожним прийомом їжі вживаємо продукти з трьох груп: #білкові#рослинні та #жирові: не всі відразу, а по декілька.

Наприклад, 
#СНІДАНОК: Варене яйце + бобові (ложка-дві) + зелень/овочі + горіхи (1-4 шт) + мандаринка + йогурт. Кава.
#ОБІД: Суп овочевий +запечена курка + свіжі овочі + квашена капуста + ложка оливкової олії + пів яблука. Настій шипшини.
#ВЕЧЕРЯ: Парова риба + овочі свіжі та парові + 1/4 авокадо + насіння льону/чіа (кавова чашечка) + ягоди (1-2 столові ложки). Напій з цикорію.

4. Термічна обробка: виключно #варіння, рідше -- запікання в скляному або керамічному посуді (не в "рукаві" і не в фользі).
5. Виключаємо ВСІ можливі #солодощі (цукерки, тістечка, тортики, шоколадки і солодкі напої, включно із фруктовими натуральними соками), включно із сухофруктами (родзинки, фініки, інжир і тд), і медом. 
І хліб. 
Каші можна -- лише 1--2 столові ложки (гречка, вівсянка та нешліфований рис), але не обов'язково, якщо прагнете скинути зайве до опівночі 31 грудня:)
6. Протягом дня п'ємо лише воду, неміцний свіжозаварений зелений #чай#каву -- лише одну чашечку вранці.
.
Від такого раціону "впаде" живіт, за день-два легко зійдуться спідниця та штани на таліїі:) і, що найприємніше, пропаде відчуття голоду. Гарантую:)

Відео дня

З усіх цих груп продуктів можна готувати надзвичайно смачні страви та напої: комбінувати, готувати різні соуси до риби та птиці, воду пити, настояну на розім'ятих ягодах та порізаних дрібно фруктах, радить Оксана Скиталінська.

 
.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up