Як знайти лікаря, з яким можна укласти декларацію? Роз’яснення від Національної служби здоров’я України

Як знайти лікаря, з яким можна укласти декларацію? Роз’яснення від Національної служби здоров’я України

Детальний алгоритм того, де знайти лікаря, який має вільні місця на укладання декларацій, для громадян опублікували на Фейсбук-сторінці Національної служби здоров’я України. Про все читайте далі.

Всі дані про заклади первинної медичної допомоги, які мають договір з НСЗУ, є в електронній системі охорони здоров’я. Це відкрита інформація. Знайти її можна на дашборді НСЗУ «Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги» за лінком: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmd-map.

Вимушені переселенці можуть звернутися до будь-якого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, незалежно від наявності декларації з лікарем. Щоб знайти медзаклад, який має договір з НСЗУ, можна скористатися дашбордом за посиланням вище.

Щоб скористатися аналітичною панеллю, перейдіть до першого розділу – електронної карти.

Відео дня
  • У фільтрах ліворуч оберіть область або введіть в полі пошуку назву населеного пункту, який вас цікавить.
  • У фільтрі «Договір з НСЗУ» – оберіть «З договором».

Якщо ви хочете знайти сімейного лікаря, терапевта чи педіатра в конкретному закладі – оберіть його в таблиці під картою або введіть назву у фільтрі «Надавач послуг». Відразу побачите перелік амбулаторій та їх контакти. Можна також натиснути на потрібну амбулаторію на карті чи в таблиці нижче. Праворуч від карти відобразиться список усіх лікарів первинки, які приймають у тому закладі, який ви обрали. Якщо навпроти прізвища стоїть галочка, то лікар уже набрав оптимальну кількість пацієнтів, якщо стрілочка вгору, то ще ні. Подати декларацію можна до лікаря, навпроти прізвища якого на дашборді стоїть стрілочка вгору. Якщо дашборд показує, що у вашому населеному пункті всі лікарі первинки вичерпали ліміт, то зателефонуйте до закладу, щоб уточнити, чи можна подати декларацію.

Якщо лікаря обрати неможливо, пацієнт має право звернутися до місцевої влади, яка є власником закладів охорони здоров’я, або в місцевий департамент охорони здоров’я. Там мають надати роз’яснення, як пацієнту реалізувати його право на вибір лікаря.

Користуватися дашбордом зручніше з комп’ютера, ніж зі смартфону. Якщо вам взагалі незручно користуватися електронними інструментами – зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ. Номер 16-77 – безкоштовний. Оператор контакт-центру допоможе знайти необхідну інформацію.

Читайте також: Допомога при народженні дитини у 2023 році: на яку суму розраховувати і від чого вона залежить

Читайте також: З теплом і генераторами: ми дізналися, як виживають тернопільські лікарні у воєнних умовах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up