Як зробити медичну маску своїми руками

Як зробити медичну маску своїми руками
  • Через небезпеку з коронавірусною інфекцією тернополяни почали масово скуповувати маски та антисептики.
     
  • В період карантину знайти медичні маски в аптеках просто нереально.

Що потрібно для виготовлення маски:

Складові:
- марля (90х60 см)
- вата. Розмір 15х15 см, товщина - 1 сантиметр.

Як зшити маску: 

1. У відрізок марлі загортаємо вату таким чином, щоб утворилося 3 шари. Верхній і нижній край акуратно підвертаємо.

2. Далі підрізаємо марлю по краях для отримання 2 пар зав'язок.

3. В якості альтернативного матеріалу можна використовувати бинт, який точно знайдеться в домашній аптечці. Для створення захисної маски досить відрізка 7м х 14 см. Ватяну прокладку робимо розміром 14 х 14 см.

4. Відрізаємо 60 см бинта і загортаємо в нього вату в 4 шари.

5. Зав'язки для такої маски робляться з бинта, що залишився. Беремо 80 см тканини, розрізаємо навпіл уздовж і звертаємо кожен відрізок трубочкою.

6. Потім протягуємо зав'язки в нижній і верхній частинах пов'язки і зшиваємо.

Відео дня

Читайте також: «Антисептиків та медичних масок в наявності немає»: чи можна купити засіб для дезінфекції у Тернополі
 

Чому варто зробити медичну маску самостійно?

Аптечні маски дуже зручні, але термін їх використання становить лише 2 години. Після цього пов'язку потрібно викидати. Повторне або тривале використання є небезпечним і може призвести до зараження організму.
Крім цього маски на обличчі не варто торкатися руками. Якщо вже сталося саме так, то ретельно вимийте руки з милом. Повторно надягати зняту маску вкрай небажано.

Перевага маски власного виробництва:

1) Багаторазове використання. Ви можете прати цю маску звичайним пральним порошком і спокійно використовувати її повторно.
2) Ви можете заощадити гроші, уникнувши регулярних покупок засобів для захисту від вірусних інфекцій.
3) Дотримуючись описаного вище методу виготовлення, ваш ризик підхопити ГРВІ чи грип, звичайно, не зникає, але істотно знижується, інформація з сайту Medicom.

Читати також: Як правильно одягати та утилізовувати: що потрібно знати про медичну маску для обличчя (ІНФОГРАФІКА)
 

Читайте також: У лікарнях ввели масковий режим, а тролейбуси всередині миють хлоркою : як Тернопіль бореться з вірусами
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталія Слободян

    Маски є
  • Наталія Слободян

    20 хвилиниточно треба заборонити
  • Наталія Слободян

    Маски знову брехня від ЗМІ
  • Sergiy Kostetskiy

    А ви ходили по аптеках і запитували взагалі про маски?

    Зранку збирався на роботу, дружина сказала що десь в якісь аптеці є маски, варто пару штук (не 20, не 100, не ящик, а кілька штук, якщо дійсно все закриють і без маски не можна буде ходити) купити про всяк випадок. По дорозі на роботу зайшов в іншу аптеку і, як не дивно, також вільно продаються маски, навіть на вхідних дверях написано, що є маски...

    Цікаво звідки ростуть ноги в таких панічних новинах. Чи журналісти їх черпають в маршрутках зранку по дорозі на роботу, чи навпаки люди читають ті статті і жахають один одного. Потім всі біжать без потреби закуплятись по 100 масок, а людям, яким вона реально може знадобитись вже може не вистачити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up