Від початку епідемії кількість місць у лікарнях для пацієнтів з ковідом збільшили втричі

Від початку епідемії кількість місць у лікарнях для пацієнтів з ковідом збільшили втричі

З початку епідемії COVID-19 кількість ліжко-місць для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою збільшено у три рази - з 12 000 до 40 000.

У лікарнях наразі перебувають 25 424 пацієнти з підтвердженим діагнозом або підозрою на COVID-19. Це хворі з середнім та важким перебігом захворювання. Коронавірусна хвороба особливо небезпечна для людей віком понад 60 років. Щоб зупинити зростання кількості хворих, необхідно дотримуватись основних правил епідемічної безпеки, наголосив під час брифінгу очільник МОЗ України Максим Степанов.

Читайте також У лікарнях Тернополя 142 хворих на COVID-19, восьмеро з них – діти

З початку епідемії COVID-19 кількість ліжко-місць для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою збільшено у три рази - з 12 000 до 40 000, заявив міністр охорони здоров'я Степанов.

Відео дня

.«У квітні в Україні налічувалось близько 12 000 ліжок, теоретично готових до прийому хворих на COVID-19. Зараз ми довели цей показник майже до 40 000», - зазначив очільник МОЗ.

Водночас Максим Степанов наголосив, що максимальна кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус у стаціонарах може становити 52 000. Також міністр зазначив, що медична система України, як і будь-яка інша, має певні ресурсні обмеження - як щодо ліжкового фонду, так і щодо кількості підготовлених медичних працівників.

«Як би ми не готували цю систему та не збільшували кількість ліжок, цьому нарощуванню є певна межа, обумовлена самою медичною системою - вона не гумова. Межа як по кількості ліжок, що ми можемо відвести під лікування цієї хвороби, так і щодо кількості медичних працівників», - пояснив Максим Степанов.

Крім того, міністр охорони здоров’я зазначив, що два тижні тому регіони отримали розпорядження перепрофілювати по 2-4 багатопрофільні лікарні в кожній з областей під лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Це дасть змогу надавати медичну допомогу спеціалізовано хворим на COVID-19, які мають інші захворювання.

Варто зазначити, що на Тернопільщині лікарні заповнені пацієнтами з встановленим діагнозом коронавірусної хвороби і з підозрою на це захворювання на 51,3%. Тим часом в сусідніх Львівській та Хмельницькій областях лікарні заповнені на 56,9% та 66,9% відповідно. На Рівненщині лікарні заповнені на 71,9%. Такі дані повідомляє пресслужба МОЗ.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я повідомив, що станом на 23 жовтня усі без винятку медичні заклади України отримали кошти для виплати надбавок медичним працівникам, запроваджених з 1 вересня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up