Захворюваність на грип та ГРВІ в Тернополі росте. Чи буде карантин у всіх школах?

Захворюваність на грип та ГРВІ в Тернополі росте. Чи буде карантин у всіх школах?
  • Про те, що показник захворюваності в області станом на 22 січня перевищив середній багаторічний показник, повідомляють у Тернопільському лабораторному центрі.
  • Лише за один день кількість хворих значно зросла.Однак про жодні додаткові обмежувальні заходи наразі не повідомляють.
  • Як вберегтись від недуги - читайте у матеріалі. 

- Станом на 22 січня інтенсивний показник захворюваності в області склав 590,7 випадки на 100 тисяч населення, - повідомляє завідувач відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», головний позаштатний спеціаліст-епідеміолог управління охорони здоров’я Марія Павельєва. - Цей показник на 12,5 вищий за середній від багаторічного рівня захворюваності. На 12 адміністративних територіях області показник захворюваності на грип та ГРВІ вищий середнього рівня захворюваності на 3,8 %.

Нагадаємо, 21 січня цей показник був - 540,5 випадків на 100 тисяч населення.

За повідомленням лабораторного центру, у місті Тернополі станом на 22 січня показник захворюваності становить 820,1 випадки на 100 тисяч населення. Це на 12,4 % вище від середнього багаторічного показника.

Відео дня

- Захворюваність зростає, - каже Марія Павельєва. - Зараз показники перевищують середню інтенсивність. Прогнозувати поки що ми не можемо нічого. Зокрема, спостерігається високий ріст захворюваності серед дитячого населення та високий рівень госпіталізації.

Нагадаємо, від грипу від початку епідсезону в області померли троє людей.  21 січня на карантин закрили три класи у Тернополі, а також усі школи в Чортківському районі. 

У Тернопільській міській раді наразі епідемію грипу не оголосили. У прес-службі повідомляють, що зараз вживають ті заходи, які затвердила комісія раніше. Це основні базові заходи, які проводять у таких випадках. Якщо ж будуть прийняті додаткові рішення, у прес-службі обіцяють повідомити.

Завтра, 23 січня головні медики та представники влади зберуться на прес-конференцію, щоб проінформувати людей про стан захворюваності.

Чи можна зараз зробити щеплення

Вакцинація - єдине, що допоможе вберегтись від грипу та його складних наслідків. Зробити щеплення можна навіть, якщо в області вже зафіксували грип. 

В області щеплення зробили 3 619 осіб - 0,35% від загальної кількості населення області, що забезпечує лише індивідуальний захист і є недостатнім для створення колективного імунітету.

- Два піки підвищення захворюваності на грип та ГРВІ припадають на: кінець грудня та кінець січня-початок лютого, - каже директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Микола Медвідь . - Можна встигнути вакцинуватись ще до піку. Це буде виправдано для тих, хто зараз здоровий. Антитіла виробляються за 2-3 тижні, але захворіти буде підвищена вірогідність аж до квітня, згідно з прогнозами.

Читайте також: Смертельний грип: як захиститися, міфи та правда про вакцину

Лікарі наголошують, що дуже важливо при перших ознаках захворювання звертатись до сімейного лікаря, адже якщо лікуватись вдома - наслідки можуть бути катастрофічними. Особливу увагу варто звертати на стан здоров’я дітей, адже вони особливо чутливі до всіх захворювань. 

Як вберегтися від захворювання – важливі рекомендації

Результат пошуку зображень за запитом "грип"

1). У разі захворювання якомога скоріше звернутися до лікаря. Не займатися самолікуванням. Це дуже небезпечно.

2). Регулярно вживати загальнозміцнюючі препарати та засоби для підсилення імунітету.

3). Забезпечити всім членам сім’ї повноцінне харчування з високим вмістом вітамінів у природному вигляді.

4). Крім того, в період зростання захворюваності на грип необхідно запровадити такі зміни в спосіб життя:

- уникайте контакту з особами, які мають симптоми грипу

- обмежте своє перебування в місцях великого скупчення людей;

- якомога частіше провітрюйте приміщення;

- намагайтеся не торкатися очей, носа, рота немитими руками;

- уникайте обіймів, поцілунків і рукостискань;

- прикривайте ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою паперовою серветкою, яку одразу ж після використання треба викинути;

- частіше мийте руки 

5). Відвідуйте лікарів, проводьте щоденний моніторинг рівня захворюваності по місці проживання.

Редакція "20 хвилин" стежить за епідситуацією в регіоні. Нові дані одразу опублікуємо на сайті.

ДОВІДКА

Телефони зв’язку з оперативним штабом – 52-56-96, електронна пошта - [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up