Що таке війна

Війна - це коли нема вихідних. 
Війна - коли рідна дочка цілий день сидить сама вдома або збирає продукти під магазином, а названий син розповідає про те, що дивом залишився живим. І ти дякуєш всьому світу за те. що він - поруч, хоч завтра буде вже далеко.
Війна - це коли цілий день шукаєш спальники, берци 49 розміру та консерви в нелюдських кількостях для одного з рідних батальйонів. І знаходиш.
Війна - це коли упродовж цілого дня з жахом чекаєш, чи підтвердиться дзвінок про загибель.... Стається найгірше і ти шепочеш собі як мантру: "Сьогодні - ти, а завтра - я..."
Війна - це коли розумієш, що тобі насправді потрібно так мало, але для всіх разом потрібно стільки, що ти в житті не заробиш. Але ти знаходиш.
Війна - це коли розумієш, що найрідніший, найближчий, це той, до кого можеш стати в бою спиною. І ти, доавірившись, повертаєшся. І дозволяєшг йому стати за своєю спиною.
Війна - це коли розумієш, що не відступиш, не зважаючи на накази і погрози. Коли стаєш твердішим за сталь і непохитним як сама смерть.
Війна - це коли і любов і ненависть настільки великі, що їм нема місця в світі, але вони поміщаються в твоєму серці.
Війна - це коли дякуєш за коже прожитий день, бо він - як бронусний. За себе, і за кожного з братиків.
Війна, коли чоловік, одягнувши новий розвантажувальний жилет, читає новини і півночі говорить про те, де він буде корисніший. І ти розумієш, що він вже не просто чоловік. Він - брат. По крові. По смерті. По боротьбі.
ВІйна - коли радієш тому, коли ввечері бачиш дитину. Бо завтра вже можеш не побачити....
Війна - це колии щовечора лягаєш спати з думкою про те. що Україна є. 
І надією: завтра буде...
Вгризаєшся зубами в цю віру. І вчишся прокинутися вранці ще сильнішою, ніж заснула звечора.

Коментарі (0)

Війна - це коли нема вихідних.  Війна - коли рідна дочка цілий день сидить сама вдома або збирає продукти під магазином,...

Дорогие друзья, просьба передать всем у кого родственники, знакомые или друзья находятся на передовой в районе ДАП, Авдеевки,...

Вона воює. Чоловік теж. Вона приїхала лише на кілька годин - привезла поховати побратима... Дитина. Маленька дівчинка, яка...

Друзі! Я, знову ж таки, не хочу панікувати і нікого лякати, але, думаю, з метою безпеки, попросити вас не ходити вночі до...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up