Ще раз про Макаревича. Українська реальність проти російської дези

Вже трохи вляглися дискусії про те, чи варто українцям радіти, що російський співак Андрій Макаревич був приємно здивований станом українських міст на Заході України, хоча очікував побачити  «некоторое захолустье». 

Але у цій історії є ще один цікавий момент. Макаревич - серед тих небагатьох публічних осіб Росії, що послідовно і публічно засуджують агресію щодо України.
Але і в його очікуваннях, ймовірно, певну роль зіграла російська пропаганда, яка системно транслюється і в маніпулятивних, і в офіційних російських медіа. «Нищета и бедность» - один з ключових російських наративів щодо України. Мовляв, після Майдану країна послідовно рухається до занепаду, там хаос і клоака і лише Росія може її врятувати від «саморазрушения в турборежиме».
А західноукраїнські міста так взагалі згадуються здебільшого у новинах на зразок «В Тернополе презентовали сборник статей пособника нацистов Бандеры» чи істерики про перейменування стадіону у Львові, глузування з «паломничества в Макдональдс» в Івано-Франківську та заробітчан, що їдуть до Європи, бо в Україні «загибаются от нищеты и ищут еду на помойках». Закарпаття традиційно пишуть в контексті нібито конфлікту між українцями та угорцями, які самі ж підігрівають. Згадаймо, що нещодавно СБУ затримала переселенців з Луганська, що на замовлення російських кураторів поширювали листівки з погрозами угорській меншині нібито від українських націоналістів.
На цьому фоні фото і враження Макаревича про  чудову (і прекрасно відреставровану) архітектуру, стильні ресторани, чистоту і приємну публіку різко контрастують з «офіційною версією» Росії щодо того, як безнадійно занепадає Україна.
Ми моніторимо російську пропаганду у медіа вже два роки і бачимо сотні подібних новин щодня. Вони публікуються як в офіційних медіа на зразок Regnum та RT, так і на сотнях сайтів, розрахованих на мешканців окупованих територій України. 

Тому абсолютно аполітичний пост Макаревича просто про сучасні доглянуті українські міста з кількома симпатичними фото будівель «як у Європі» - ще у «лігві» бандерівців - це камінь, який точить ідеологічну міць Кремля.
Бо це ж зрада-зрадна, що українці досі не вимерзли без російського газу, а їхні міста не перетворилися на клоаки.
 

Коментарі (0)

Вже трохи вляглися дискусії про те, чи варто українцям радіти, що російський співак Андрій Макаревич був приємно здивований...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up