Допоможемо зігріти Херсон: тернопільські учні роблять окопні свічки та збирають теплі речі

Допоможемо зігріти Херсон: тернопільські учні роблять окопні свічки та збирають теплі речі
  • Крокуємо до перемоги! Під таким гаслом учні Тернопільської загальноосвітньої школи №10 допомагають переселенцям та жителям деокупованих населених пунктів, які цього потребують.
  • Цього разу свою допомогу направили до Херсона та найближчих селищ, що звільнили від російських окупантів у листопаді 2022 року.

Ми готові прийти на допомогу

Зі слів директора навчального закладу Андрія Газилишина, через повномасштабне вторгнення волонтерство є невід’ємною частиною як педагогів, так і учнів, батьків. Всі єднаються, аби допомогти людям пережити цей важкий період.

– Спочатку наша школа була пунктом для переселенців. Сюди батьки приносили необхідні теплі речі, взуття, ковдри, їжу – тобто все необхідне для життя. Згодом переселенці роз’їхалися, ми почали готувати школу до навчального року. Тоді побачили, що багато теплого одягу залишилося, обережно його зібрали і залишили до зими. І добре, що просто склали, адже зараз він нам знадобився, – додає він.

Відео дня

Днями до адміністрації школи звернулася херсонська волонтерка Вікторія Горінова. Вона запропонувала учням доєднатися до акції і подарувати людям радість.

– Ми раніше у школі пана Андрія знімали кіно. Коли ми вчергове почали збирати гуманітарну допомогу для наших херсонців, то я запропонувала учням школи долучитися. Дуже позитивно всі відреагували і за кілька днів адміністрація спільно з дітьми зібрала цілу купу допомоги. Вони зібрали теплий одяг, взуття, теплі ковдри та 37 окопних свічок. Це дуже добре, – розповідає пані Вікторія.

Від Тернополя до Херсона

Напередодні новорічних свят учні та дирекція школи вирішили ще порадувати маленьких херсонців. Вони вже організували акцію «Святий Миколай крокує з Тернополя до Херсона» і збирають солодощі та іграшки.

– Дітям подобається допомагати, радувати інших, а наші вчителі та батьки не проти. Тому вже поступово збираємо різні іграшки, солодощі. Сподіваємося, трохи подаруємо дітям радощів у такий складний час для всіх нас. Плануємо передати допомогу вже з наступного понеділка, – додає Андрій Газилишин.

Допомога та підтримка надважлива зараз. Тільки разом нам вдасться пережити тяжкий час і перемогти ворога.

Читайте також:

Зігріти усіх наших Воїнів: як пенсіонерки у Тернополі в’яжуть теплі речі для бійців ЗСУ? (РЕПОРТАЖ)

В нас стріляли, але ми вижили… Історія переселенців з Херсонщини, які знайшли прихисток у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up