Дружина збирає кошти на авто для роти коханого-артилериста, який воює біля Бахмута

Дружина збирає кошти на авто для роти коханого-артилериста, який воює біля Бахмута
  • Володимир вже рік захищає Україну на фронті у складі однієї з артилерійських бригад, у роті розвідки. Хлопці боронять наш спокій там, де «найспекотніше» – на Бахмутському напрямку.
  • Зараз їм терміново потрібна автівка для виконання бойових завдань. Частину суми зібрали, та грошей бракує, тож просять про допомогу небайдужих. 

До початку повномасштабного вторгнення росії Володимир (прізвище військового не називаємо з міркувань безпеки) працював у фермерській компанії «Агровіта». А за професією чоловік – слюсар. Життя било ключем, разом з дружиною Лілією слідкували за домашнім затишком та господарством, виховували дітей у любові та злагоді. Родина мешкає у селі Підволочиської громади. Військового досвіду Володимир не мав, лишень за юності служив в армії. Він ніколи й подумати не міг, що доведеться взяти до рук зброю та стати на оборону України. Повістку Захисник отримав 21 березня 2022 року.

Без вагань Володимир вирушив на передову – захищати рідну землю від навали ворога, розповідає дружина Лілія. Минув рік, як чоловік перебуває на фронті. За цей час вдома був двічі, приїздив на кілька днів. Побачив рідних, обійняв – і назад до побратимів, бо обов’язок чекає.

– Спершу Володя в Теребовлі був у частині, потім в Черкасах, тоді у Житомирі. А від середини листопада він з побратимами виконує бойові завдання на Донеччині. Вони знаходяться під Бахмутом, але точної адреси, самі знаєте з яких причин, чоловік не вказує. Він не розповідає мені у подробицях, що відбувається на лінії фронту, там, де вони воюють. Але казав, що дуже складно, – зітхає пані Лілія.

Відео дня

Військовослужбовець поповнив ряди **-ї артилерійської бригади Збройних сил України. Його рота займається розвідкою і корегує вогонь артилеристів, аби знищувати живу силу й техніку противника. На позиції виїжджають заледве не щодня, тому мати надійний транспорт для них вкрай важливо. За словами Володимира, раніше у їхньому користуванні були два чи три автомобілі. Та на передовій не обходиться без невдач й неприємних ситуацій…

Тепер машини потребують ремонту, але майстри не впевнені, що зможуть їх підлатати. Для роти виділили ще автівку, аби бійці виїжджали на позиції. Та цього транспортного засобу недостатньо. Тому рідні Володимира відкрили збір коштів на машину.

– Ми вже знайшли варіант автомобіля. Він коштує у межах 200 000 гривень (або 5 тисяч доларів). Збором займається наш старший син. На даний момент маємо приблизно 35 тисяч гривень. Та решта суми непосильна. Будемо вдячні усім небайдужим за допомогу! Бажано зібрати кошти якнайшвидше. Адже машина – це «ноги» наших захисників. Від неї залежить їхнє життя! Не подумайте, що авто буде тільки для Володі! Це для всієї його роти, щоб могли ефективніше боротися з ворогом, – додає Лілія.

На фотографії Володимир – перший зліва

Допомагає зібрати гроші на автомобіль й подруга родини військового Надія Кузь-Мархевка. Жінка поширює інформацію про збір у соцмережах та закликає земляків активно долучатись, адже разом ми сила! Вона каже: колись у людей було багато мрій. Сьогодні нас об'єднує лише одне бажання – про мир на українській землі. Ми стали цінувати тихі вечори й спокійні ранки, які у тилу реальні лише завдяки титанічним зусиллям нашої армії. Але інколи проблеми виникають й у захисників та їхніх родин. Їм непросто, коли слід оперативно придбати щось масштабне, а коштів бракує.

– Наш односельчанин Володимир зараз на «найгарячішому» напрямку. І його роті необхідна автівка. Одна непридбана упаковка сигарет, невипита чашка кави чи інші дрібні речі, які цілком буденні для нас, можуть врятувати життя військових. Адже ви можете пожертвувати хоча б маленьку суму на машину. Давайте не будьмо байдужими і не думаймо, що війна нас не стосується. Свій внесок у Перемогу має зробити кожен свідомий українець. Прошу, не залишаймо наодинці родини бійців у моменти, коли проводиться терміновий збір на нагальні потреби, – звертається Надія Кузь-Мархевка.

Реквізити для допомоги розвідувальній роті прикріплюємо нижче: номер банківської карти у «Приватбанку» – 4149 4991 2867 9741 (Білик О. С). Також додаємо лінк на Монобанк, кому так зручніше: http://surl.li/fxouv. Пошта для міжнародних переказів PayPal: [email protected].

Найдужче на повернення або бодай приїзд Володимира вдома чекає чотирирічна донечка Ліза. Дівчинка, за словами пані Лілії, справжня татова «доця». Він страшенно її любить, та через війну бачаться рідко. Ліза надіється, що тата хоч на кілька днів відпустять до родини на Великдень і вона зможе піти з ним до храму, освятити пасочку. А поки від розлуки рятують тільки розмови по телефону. На щастя, зв'язок із військовим стабільний. Чоловік намагається щодня дзвонити дружині, щоб не хвилювалась. Інколи скаже кілька слів, що з ним все добре, або напише…

Пані Лілія обіцяє – про кожну зібрану гривню обов’язково відзвітують. У кінці збору можна буде побачити й автомобіль, який куплять. Хлопці з передовою надішлють фотозвіт. Та головне, що машина стане їм у пригоді і допоможе військовикам захищати нас від ворога!

Читайте також:  Як тернополяни організували «аукціон зустрічей» і кого продали за найбільшу суму

Читайте також: Комікс про Героя Віталія Скакуна видала команда столичного проєкту. Де можна купити?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Nika Nika

    Просто крик душi. Чому влада не надасть автомобiлi нашим воïнам? Чому таке вiдношення? В людей зараз нема роботи, нема грошей. Все, що можна вже вiддали. В депутатiв по 10 машин, але всi сидять, як мишi. Блiн, будьте людьми , забеспечiть хлопцiв всiм необхiдним. Збережiть ïм життя.
  • Роман Дедів

    Посперечалися в коментах! А ви хлопці дальше носіть все на своїх плечах!
  • Олексій Жовтюк

    А влади для чого? Обікрали Україну до нитки тепер люди мають останні гроші давати на державну? Не відомо куди і гроші підуть.

    Олексій Жовтюк reply Олексій Жовтюк

    Тая Кріль де ви бачили владу в Україні? Самі злодій і гниди

    Олексій Жовтюк reply Олексій Жовтюк

    Тая Кріль гроші може підуть правильно

    Олексій Жовтюк reply Олексій Жовтюк

    Тая Кріль а в Україні все чудово? В Європі гірше?
    Українська влада обкрадає Україну до сьогодні і їм байдуже війна чи кінець світу.

    Марічка Коберніцька reply Олексій Жовтюк

    Тая Кріль Влада в  Європі від хати їздить , вілли купляють бідний народ страждає ..

    Тая Кріль reply Олексій Жовтюк

    Олексій Жовтюк гроші може  за призначенням  підуть,а влада де?
  • Nin Ja

    такими темпами терміново точно не буде...

keyboard_arrow_up