Звільненому з полону Михайлу Діанову збирають кошти, щоб підтримати родину!

Звільненому з полону Михайлу Діанову збирають кошти, щоб підтримати родину!
  • Для Михайла Діанова – захисника заводу «Азовсталь» з Тернополя, збирають кошти.
  • Його два дні тому звільнили з полону, у Маріуполі він отримав численні травми. Михайло має роздроблену праву руку та кульові поранення ніг.
  • Рідні військового потребують фінансової підтримки, адже попереду непросте лікування й відновлення військового. Кожна гривня надзвичайно цінна! Не будьте байдужими!

Повідомлення про збір коштів для захисника й реквізити на Фейсбук-сторінці опублікувала Віолетта Кіртока, журналістка «Цензор.НЕТ» та співорганізаторка проєкту «Народний Герой України».

– Ціна полону. І яскравий доказ «гуманності» ворогів. Рука Михайла Діанова, захисника «Азовсталі», якого звільнили 21 вересня після чотирьох місяців полону. Поранена рука не те що не зрослася. В ній не вистачає 4-х сантиметрів кістки. Лікування і поновлення явно розтягнеться надовго… Коли я відкрила знімок, мені стало боляче фізично. Що пережили ці незламні люди… Тепер їм потрібна допомога. Грошова. Моральна. Соціальна. Медична, – написала жінка.

Відео дня

Серед фотографій, прикріплених до допису, є реквізити картки рідної сестри Михайла. Маючи контакти до неї, ми запитали, чи дійсно родина бійця потребує фінансової допомоги. Пані Олена підтвердила – це правда, адже її брат наразі готується до кількох операцій після всього пережитого на меткомбінаті та у полоні.

– Фізичний стан, звичайно, важкий. А моральний… Михайло дуже сильний. Він безмежно радий, що він повернувся. Каже: йду і дихаю чистим, вільним повітрям. Зараз основне – це поставити його на ноги, – також розповіла Олена у коментарі для матеріалу "Українська правда. Життя".

Ще 21 вересня, коли тільки з’явились новини про звільнення Михайла Діанова з полону, наша журналістка запитала про стан здоров’я захисника у Юрія, його швагра.

– У нього є проблеми з правою рукою, вона роздроблена, бо не вистачає кістки 3-4 см, вона не зрослась, – прокоментував нам чоловік.

Також тернополянин Михайло має важкі кульові порання ніг після повернення з полону ворога, де були нелюдські умови утримання наших Героїв.

– Лікар у військовому госпіталі подивився. Наразі операцію проводити не будуть, але найперше, що йому потрібно – це набрати вагу. Це основне, тому що фізичний стан його не дозволяє зробити йому зараз операцію. Це може бути небезпечно для здоров’я. Тому брат зараз має поправлятися, набиратися сил, – додала сестра захисника Олена журналістам "Українська правда. Життя".

Допомогти захиснику можна, надіславши кошти за реквізитами:

Ми неодноразово писали на нашому сайті історію Михайла Діанова – старшого сержанта 36 ОБрМП Збройних сил України, морпіха, захисника Маріуполя та Почесного громадянина Тернополя. У загоні мав позивний «Мішаня». Наразі він перебуває у Київському військовому госпіталі. Як вказано у публікації «Української правди», Михайлу невдовзі мають прооперувати руку. Потрібно вставити спеціальну пластину на кістку, адже її не вистачає.

Крім того, як розповіла сестра військового, на окупованих росією територіях Михайлу, як і багатьом іншим пораненим українцям, не надавали належної медичної допомоги. Зараз це дається взнаки. 

– Йому витягнули апарат з руки, без наркозу, без нічого – іржавими пласкогубцями. Отака була допомога нашим хлопцям, – сказала Олена.

– Слава Україні! Щиро вдячний усім Вам за привітання. Нажаль, не можу відразу подякувати кожному з Вас особисто. Ще не прийшов до тями. Треба багато часу для того, щоб звикнути до того, що я вдома. Зараз вирішується питання мого повного відновлення після поранень. Потрібно зробити декілька операцій. Потім фізіотерапія і так далі. Головне, що живий. Ще раз дякую, – написав на своїй Фейсбук-сторінці сам боєць.

Читайте також:

Він важко поранений, але в строю. Історія бійця з Тернопільщини, який сміливо обороняє «Азовсталь»

Пташку і Михайла Діанова звільнили з російського полону. Ми поговорили з рідними

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (244)
  • Надія Шабатура

    ++++++++++++++++++++++++
  • Людмила Саламандра

    Сестра сказала,що вже набирали почти сім мільйонів і збір закрила.
    А хто пише далі,то вже наживаються на тому,так що не ведіться
  • Svitlana Zasjdko

    Вчора сім'я закрила збір коштів, через шахраїв
  • Наталія Кротевич

    +++++++++++++++++++++

keyboard_arrow_up